BİR ÜVEY EVLAT VAKASI DAHA MI?

Erzurum’da AVM’lerin açılması diğer iş merkezlerindeki esnafların işlerini baltaladı.

Tarih: 03.08.2023 18:51 Güncelleme: 03.08.2023 18:58
BİR ÜVEY EVLAT VAKASI DAHA MI?

www.erzurumgunebakıs.com / Sedanur Bingöl 

Kendilerine yeteri kadar destek verilmediğini ifade eden esnaflar arasına Erzurum iş merkezinde bulunan esnaflarda katıldı. 

Kuruluşundan bu yana Erzurum’un en eski ikinci iş merkezi olan Erzurum İş merkezinde 137 tane iş yeri bulunuyor. Tüm zamanların en durgun dönemini geçirdiğine dair açıklamalarda bulunan Erzurum İş Merkezi yöneticileri Davut Yılmaz ve Fırat Balıkçı, AVM’lerin kurulmasıyla Erzurum’daki tüm esnafın işlerini baltaladığını söylediler. 

Yılmaz,  “Caddenin göbeğinde olması, her yere yakın mesafede bulunması ve trafiğin yoğun olduğu yerde konumlanması diğer esnaflara göre bir avantaj sağlıyor olsa da sabit müşteriler dışında çoğu vatandaşımız burayı tercih etmiyor. AVM’lerin açılmasıyla iş yerine giriş çıkışlarda son zamanlarda çok bir yoğunluğumuz olmuyor ama bilen kişiler her zaman tercih ediyorlar. Çünkü burada gerek teknik servis anlamında gerekse hiçbir yerde bulamayacakları birçok iş kolumuz var. Bu konuyla alakalı bizler müşteriyi çekmek için çeşitli çalışmalara başlayacağız ama yerel belediyelerden de konuyla alakalı, Pasajın süslenmesi olsun, boya badanası olsun, dış görünümü olsun, desteklerini bekliyoruz. Çünkü geçmişte çok yoğunluğu olan, müşteriyi çekebilen bir iş merkeziydi burası ve bunu bu şekilde devam ettirmek istiyoruz. Eskiden çıkış kapılarımızın önünde duraklar vardı, ispir garajı vardı ve müşteri çekiyordu bunların kapatılmasıyla ve kaldırılmasıyla bizimde görünürlüğümüz yıllar içinde bir bakıma kayboldu. Yine çok yoğun ilgi gören ve günlük olarak müşteri alma potansiyeli yüksek olan bir Japon pazarı vardı o da kapatıldı. Esnafın dükkân kapatma nedeni olarak AVM’lerin yapılmaya başlanması söylenebilir. Nedeni ise mevcut potansiyel taban o taraflara kayıp buralar da iş yapamaz olunca kapatmak zorunda kalınıyor çünkü gider gelirden daha fazla oluyor. Tabi bu duruma nüfusun azlığı da etki etti, çünkü en güncel yer neresi ise o tarafa doğru bir eğilim oluyor. Bundan olumsuz etkilenen ise köklü esnaflar ve köklü bir iş merkezi çünkü burası daha dün kurulmadı. AVM’lerin yapılması bütün esnafın işini baltaladı. Biz AVM’ler açılmasın demiyoruz, açılsın ama esnafta değer kaybetmesin bununla alakalı bir çalışma bekliyoruz.”