BİRBİRİMİZE CANDAN BAĞLIYIZ

Türk Kızılay, kış aylarında azalan kan stoklarını artırmak amacıyla "Birbirimize candan bağlıyız"  kan bağışı kampanyası başlattı.

Tarih: 11.01.2024 16:17
BİRBİRİMİZE CANDAN BAĞLIYIZ

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru 

Yakutiye Kent Meydanındaki Kan Bağış Merkezleri ve Mobil Kan Bağış araçları ile ülkenin ihtiyacı olan kanın tamamını gönüllü ve sürekli bağışçılardan karşılamayı hedefliyor.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Doğu Anadolu Türk Kızılay Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Abdullah Üzer,  soğukların olduğu kış dönemi ve Ramazan ayı dönemi Tam kışa girerken bu kampanyayı kan stoklarımızı artırmak için Türkiye genelinde eş zamanlı kan bağışı kampanyası başlatıldığını söyledi.

Üzer,” Türkiye genelindeki tüm kan sistemi Kızılay tarafından yürütülüyor. Bu nedenle de Türk Kızılay’ı her türlü ihtimali düşünerek ülke kan stoklarını belirli bir seviyenin üzerinde tutmayı planlamaktadır.  Kış koşullarının iyice zorlaşacağı günlerden önce ve yaklaşan Ramazan ayı öncesinde bu gerekçelerle “ulusal bir kan kampanyası” hazırlanmıştır. “Birbirimize Candan Bağlıyız” sloganı ile başlatacağımız ulusal kan bağış kampanyasının toplumun dikkatine gelebilmesi sizlerin çok kıymetli destekleri ile mümkün olacaktır. Özellikle ülke kan stoklarının kritik seviyelere geldiği, içinde bulunduğumuz bu dönemde, stok sayılarının yıllık dönemsel normallere ulaşabilmesi konusunda düzenli kan bağışının önemi daha da artmaktadır. Çünkü biyolojik bir ürün olan kanın gönüllü bağış dışında bir temin yöntemi yoktur. Ülke kan ihtiyacının tamamen karşılanabilmesi ve sürdürülebilirliğin sağlanabilmesi düzenli kan bağışı ile mümkündür. Kan bileşenlerinin uzun süre stoklanamayan bir tedavi aracı olduğu ve Ülke kan stoklarımızın belirli bir seviyenin üzerinde sürekli olarak tutulabilmesi "Birbirimize candan bağlıyız" mesajımızı sürekli olarak vurguluyor, ülkemizde kan bağışı farkındalığı ve alışkanlığının oluşması amacıyla her yıl çeşitli kan bağışı kampanyaları ve etkinlikleri düzenliyoruz.”