BİSİKLETE GELEN ZAMLAR SATIŞLARI DÜŞÜRDÜ

Bisiklet dükkânlarındaki hareketlilik bisiklet tutkunlarının heyecanını artan bisiklet fiyatları frenledi.

Tarih: 28.02.2024 11:06 Güncelleme: 28.02.2024 11:08
BİSİKLETE GELEN ZAMLAR SATIŞLARI DÜŞÜRDÜ

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru 

Dünyada ve Türkiye'de akaryakıta gelen zamlar, araç sahiplerini alternatif alanlara sevk ediyor. Masrafının az olması ve sağlık açısından da birçok artısı olan bisikletler bu yıl daha fazla rağbet görürken bisiklet alıcılarını piyasa fiyatlarının önceki yıla göre yüzde 100 oranında artması bir kez daha düşündürdü.  

Geçen yıla göre satışlarda durgunluk yaşandığını ifade eden bisiklet satıcıları, artan fiyatlardan dolayı insanlarda bisiklet tutkusunun kalmadığını söylediler.

Bisiklet satıcıları,” Geçen yıla göre satışlarda durgunluk var. Bisiklet satışları, günümüzde geçen seneye örnek verecek olursak geçen seneye göre fiyatları çok kötü. Fiyat artışları alım gücünün üzerinde olduğu için satışlar düşük. Ama genç ve büyükler için bisiklet satmak neredeyse imkânsız. Bisiklet satışlarında yaşanan yoğunluk bu sene maalesef yok. Fiyatlardan dolayı ailelerde almakta zorluk yaşıyor. Ama insanlarda bisiklet tutkusu yok. Her şeye gelen zam kadar bisikletlere de geldi. Adet olarak da çok bisiklet satılıyordu ama bu sene sezon durgun geçiyor. Bunun sebebi de malum, maliyetler ve fiyatlar arttı. Bu da bisiklete yansıdı.  Sıkıntılı bir süreçteyiz. Geçen seneye nazaran bisiklet fiyatları daha yüksek. Bu sene de tabi işler biraz durgun. Şu an sezonda büyük bir hareketlilik yok. Kendi açımızdan iş olanaklarımız kısıtlandı. Fiyatlar şu an ki ekonomiye göre normal seyrinde ilerliyor. Satış oranları geçen seneye göre azaldı. Bu ciro bazında olmasa bile ürün ve stok adedi olarak azaldı. Piyasa yükseldiği için milletin alım gücü düştü. Alım gücü zorlaştığı için işler durgunlaştı.”