BİTKİ ÇAYLARINA RAĞBET ARTTI

Erzurum’da kış mevsimin gelmesiyle birlikte kış bitki çaylarına rağbet arttı.

Tarih: 26.11.2023 16:57
BİTKİ ÇAYLARINA RAĞBET ARTTI

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru 

Kış mevsimi ile birlikte grip ve soğuk algınlığından korunmak isteyen vatandaşlar kış çayı, ıhlamur ve kuşburnu gibi bitkisel çaylara yöneldi.

Kış çaylarının bilinçli bir şekilde tüketilmesi gerektiğini ifade eden aktarcı Hüseyin Bayrak, bitki çayları abartmadan karışım şeklinde tüketilmesi gerektiğini söyledi.

Bayrak,“ Kış mevsiminin gelmesiyle ile birlikte satışlarda oldukça yoğunluk yaşandı. Havaların soğumasıyla vatandaşlar kış çayı almaya başladı. Kışın gribal enfeksiyondan korunmak için genelde vatandaşların tercihi kış çayı oluyor.  Vatandaşlar grip ve soğuk algınlığından korunmak için destek amaçlı bitkisel çaylara yoğunluk gösteriyor. Fakat bu çayları bilinçli kullanmak lazım. Vatandaşlar, gribal hastalıklardan korunabilmek için gıda takviyelerini iyi almaları gerekiyor. Propolisi gerek tablet olsun gerekse sıvı olsun her sabah kullanmalarında fayda var. Arı sütü, polen ve propolis dediğimiz gıdaların hepsinin bir arada olduğu tabletlerden kullanılabilir.  Bitki çayları abartmadan karışım şeklinde tüketilmelidir. Asırlık geleneklerle kış çayı hazırlıyoruz. Her yaştan herkesin tüketimine uygun olan bu bitkisel doğal çaylarımız yoğun ilgi görüyor. Çeşitli baharatlardan üretilen kış çayını çocuklar ve ilaç kullanamayan hamile kadınlar da tüketebiliyor. İlaçların mutlaka bir yan etkisi olduğu için birçok kişi doğal yollarla kendini korumaya özen gösteriyor. Havaların soğumaya başlaması ve kış mevsiminin gelmesi ile birlikte ortaya çıkan mevsimsel gripten korunmak isteyen vatandaşlar aktarların yolunu tutuyor. Özellikle geçmeyen boğaz ağrısı, inatçı ve kuru öksürük gibi şikayetler dolayısıyla doğal ürünlere talebin arttı.”