BİTKİ KARIŞIMLARIN BUHARINDA DURMAK ALERJİLERE İYİ GELİYOR

Mevsim geçişlerinde çocuklar da görülen nezle ve göz alerjilerinin ortaya çıkmasında bitki çaylarının kullanılması gerekiyor.

Tarih: 15.06.2023 20:32
BİTKİ KARIŞIMLARIN BUHARINDA DURMAK  ALERJİLERE İYİ GELİYOR

www.erzurumgunebakis.com/ Berivan POLAT

Papatya, Karabaş Otu, Lavanta, Yarpuz, Ada Çayı ve Zahter bitkilerinden olan karışımla buharında durulması alerjilere iyi geldiğini ifade eden Aktar işletmecisi İsmail Çat, bu bitkileri kullanan müşterilerinin yüzde 80’ni memnun olduğunu söyledi. 

Çat “Mevsim geçişlerinde, çocuklar da görülen alerjik nezle, göz alerjisi, böcek alerjileri ve öksürük ortaya çıkıyor veya yollarda ki tozlar, dumanlar, iklimlerin değişmesi, çimenlerin çıkmaya başlaması, yağmurların başlamasıyla çocuklarda en çok görülen farenjit alerjileri oluşuyor. Sinüzit hastalığı çocuklarda burunların kenarları, kaşların üstü bunlar hep iltihap oluyor. Burundan çıkması gereken iltihap biraz kuruyor. Kuruduğu zamana da yaş olan iltihap kemikleşmeye başlıyor ve kronik hastalıklara sebep oluyor. İltihabın yerine göre hastalıklar değişiyor. Bitkisel çaylarında da en çok buharında durmak gerekiyor. Papatya, Karabaş Otu, Lavanta, Safran, Okaliptüs, Ebe gümeci, Yarpuz, Ada Çayı ve Zahter bu bitkilerin karışımları kaynatılarak hem buharında durmak hem de içilmesi alerjilere iyi geliyor. Sinüzitlerde ki kemikleşmiş iltihap yumuşuyor. Yumuşadıktan sonra burun vasıtasıyla iltihap dışarıya çıkıyor. Bahar alerjisinde de iltihap kemikleştiği zaman gözlerde yaşartı, baş ağrısına sebep oluyor. Alerji hastalıkların da kullanılan bitkilerin buharında durarak o iltihabı yumuşatıp dışarıya çıkmasını sağlıyor. Çin yağı ve nane yağından yapılmış migren taşları var. Bu yağları da sürerek hem de bu bitkilerin karışımlarıyla buharında kalarak çocuklarda ki alerjik hastalıklarına iyi gelmektedir. Bu bitkilerin bütün karışımının maliyeti de 100 TL civarında bir fiyatı oluyor. Bu bitkilerin karışımından bir iki tutam 2 litrelik suya atılıp, kaynatılarak 15-20 dakika, 2-3 gün de bir buharında durmak gerekiyor. Hem sinüzite iyi geliyor hem de polen alerjisine veya çocuklarda görülen alerjik hastalıklara iyi geliyor. Bu bitkileri kullanan müşterilerimizin yüzde 80’ni de çok memnun oluyor. Bu bitkilerin karışımını almaya gelen çok oluyor. Müşterilerim bu bitkilerin çocuklarda ki alerjilere iyi geldiğini söylüyorlar.” dedi