BİZ BU DURUMLARA ALIŞTIK

Sabah saatleriyle etkisini gösteren yağmurun artması sebebiyle akarsuya dönen yollarda çatlaklar meydana geldi.

Tarih: 23.06.2023 22:00
BİZ BU DURUMLARA ALIŞTIK

www.erzurumgunebakis.com/ Mihrimah Nefise DURDAĞ

Şiddetini artıran yağmurla beraber Erzurum’un Rabia Ana Mahallesi’ndeki bazı asfalt yollar çatladı ve altından şu çıkmaya başladı. Mahalle sakinleri bu durumun her yağmur yağdığı zaman mahallenin farklı yerlerinde meydana geldiğini söyledi. 

Daha önce meydana geldiği zamanlarda yetkililere haber verdiklerini söyleyen mahalle sakinleri “biz bu duruma alıştık” kelimelerini kullanarak sitemlerini dile getirdi. 

Sami Özkan,” Benim evim 2 sokak arkada. Şu an burada gördüğünüz durumun aynısı benim evimin tam önünde de oluyor. Her yağmur yağdığı zaman çatlayan asfaltın altından su çıkıyor. Yakında benim evimin altından da su çıkacak diye korkuyorum. Bu durumu Belediye’ye onlarca kez söylediğimiz halde geleceğiz dediler ama kimse gelmedi. Bugün burada yine oldu yine arayacağız umarım bu sefer gelirler. Biz sesimizi zar zor duyuruyoruz zaten. Belediyemizden Allah razı olsun çok güzel işler yapıyorlar ancak bazı durumlarda en gerektiği yerde bizi duymuyorlar.” 

Ömer Kalkan,” Geçenlerde yine böyle yağmur yağmıştı. Ben çok rastlamıyorum ama arkadaşlardan çok duyuyorum. Altta ki su borusu da patlamış olabilir. Şehrin en unutulmuş yerlerinden birisi burası. Bu gibi durumlara artık şaşırmıyorum ben. Altyapı sıfır burada. Etrafı görüyorsunuz. Kentsel dönüşüm sözü verildi geçen gün ama kim bilir ne zaman başlayıp bitecek. Başlar tabi ama bizim ömrümüz buna yeter mi bilmiyorum. Kısacası bu gibi durumlara alışığız biz o yüzden şaşırtıcı gelmiyor.”