“Biz Sularımıza Güveniyoruz, Siz Deponuza Güveniyorsanız”

Erzurum Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdür’ü Remzi Ertek şebeke suları adına yapılan analizler hakkında konuştu.

Tarih: 02.10.2023 19:13
“Biz Sularımıza Güveniyoruz, Siz Deponuza Güveniyorsanız”

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ 

Geçtiğimiz günlerde, şebeke sularında ki sıkıntılardan dolayı, musluklardan akan sular analiz edilmişti. Erzurum Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdür’ü Remzi Ertek yapılan analiz raporları hakkında konuştu. 

Dünya Standartlarında Kaliteli Bir Su Veriyoruz

Erzurum içme suyu projesinin 2008 yılında tamamlanarak, 2008 yılının kasım ayından itibaren şehre verilmeye başladığını ifade eden Erzurum Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdür’ü Remzi Ertek, “Şehre verildiğinden beri arıtma tesisimiz, ful kapasite çalışıyor ve günün belirli saatlerinde en az 8-10 kere hem giriş suyunun hem de çıkış suyunun analizleri yapılarak, her gün sitede yayınlanıyor.” İfadelerini kullandı.

Sözlerine, “Sitede de görüleceği gibi şehre dünya standartlarında kaliteli bir su veriyoruz.” şeklinde devam eden Ertek,  

“2010 yılında Orta Doğu ve Teknik Üniversitesi’nden (ODTÜ) bir profesör gelip Erzurum’da ki sudan bir numune aldı. Gerek arıtma tesisi gerekse şehir şebekesini dolaştılar. Su numuneleri alarak kendi laboratuarlarında su analizleri yaptılar. Bize gönderdikleri raporda ise, sizin şu an da şehir şebekesine verdiğinizi su şu anda ambalajlanarak şişe suyu haline getirilerek dağıtılan sulardan daha kalitelidir yazıyordu. Biz de bunun için bizim suyumuz şişe sularından her bakımdan daha iyidir diyebiliyoruz.” dedi. 

Biz Suyumuza Güveniyoruz…

“Biz şehre dünya kalitesinde, sağlıklı bir su veriyoruz” ifadelerini kullanan Remzi Ertek, “Biz suyumuza güveniyoruz ve istediğiniz zaman, istediğiniz laboratuarda suyumuzu test etme yetkisine sahipsiniz.” diyerek iddiasını güçlendirdi. 

“Bizim yegâne sloganımız şudur; ‘Biz suyumuza güveniyoruz, siz deponuza güveniyorsanız.’ Bunun için vatandaşlarımıza şunu bildiriyoruz; zaman zaman evlerinizde suların topraklı aktığını görürseniz bilin ki deponuz da bir sıkıntı vardır. Deponuz da toprak varsa deponuzu temizleyin, daha sonra sağlıklı su içebilirsiniz.”