BM toplanıyor Gündem Fiilistin

Hamas'ın askeri kanadı ile İsrail arasında yaşanan gerilimin ardından BMGK, bugün olağanüstü toplanarak gelişmelerle ilgili toplantı gerçekleştirecek.

Tarih: 08.10.2023 06:54
BM toplanıyor Gündem Fiilistin

İsrail ve Hamas'ın askeri kanadı Kassam Tugayları arasında çıkan çatışma giderek büyüyor.

Uluslararası kamuoyu gelişmeleri yakından takip ediyor.

BMGK bugün toplanacak

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi de bugün yapacağı olağanüstü toplantıda son gelişmeleri değerlendirecek.

Genel Sekreter Antonio Guterres, taraflara itidal çağrısı yaptı.

"Şiddet hiçbir zaman çözüm değildir"

Birleşmiş Milletler İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Yardım Koordinatörü Martin Griffiths ise, İsrail ve işgal altındaki Filistin topraklarındaki gelişmelere ilişkin, "Şiddet hiçbir zaman çözüm değildir. Tüm taraflara, hemen çatışmaya son verme ve her yer ve zamanda sivilleri koruma çağrısında bulunuyorum." ifadelerini kullanmıştı.
 

Ne olmuştu?

Hamas'ın askeri kanadı Kassam Tugayları, bu sabah İsrail'e "Aksa Tufanı" isimli kapsamlı saldırı başlattığını açıklamıştı. Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, silahlı gruplar bölgedeki yerleşim yerlerine girmişti.

İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi'ne saldırı başlatmıştı.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 232 kişinin hayatını kaybettiğini, 1697 kişinin yaralandığını belirtmişti.

İsrail basını ise saldırılarda şu ana kadar 300 İsraillinin öldüğünü, ülke genelinde yaralı sayısının 1100'ü geçtiğini duyurmuştu.