'BÖLGENİN DEMOGRAFİK YAPISI DEĞİŞMEMELİ'

TDED Erzurum Şube Başkanı Murat Ertaş, deprem göçü ile birlikte bölgedeki demografik yapının değişme tehlikesine dikkat çekip uyardı:

Tarih: 14.02.2023 12:22

 Yeniden yapılan şehirlere o bölgenin yerli halkı teşvik de edilerek geri döndürülmeli ve asla buralara Suriyeliler ve terör sempatizanları yerleşmemeli. Dikkatli olmamız lâzım.

Sinan AYDIN

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Erzurum Şubesi Başkanı ve Yeni Dünya Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Murat Ertaş, merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ilde yıkıma ve onbinlerce ölüme neden olan depğrbmlv ilgili çok önemli bir konuya dikkat çekti. Deprem sonrası bölgenin boşaltılmasının sakıncalarına dikkat çeken Başkan Ertaş, '' Bölgenin demografik yapısı değişmemeli'' uyarısında bulundu. 

''BATILI ÜLKELER AVUÇLARINI SIVAZLAMAYA BAŞLADI''

Ertaş, şunları söyledi: ''Dünya tarihinin en büyük depremini yaşayan ülkemizde, deprem bölgesindeki vatandaşlarımız Türkiye'nin dört bir yanına KYK yurtlarına ve otellere yerleştirildi. Bir kısım depremzede de kendi imkânlarıyla hayatını başka vilayetlerde sürdürecek. Başta İsrail ve ABD olmak üzere Batılı ülkeler avuçlarını sıvazlamaya başladı. Adı "Suriyeli" olan, yabancı istihbarat kuruluşlarının elemanları veya arka planda terör örgütlerinin elemanları olan birçok insanın gözü şimdi bu bölgede... Şehirler boşaldı ve güçlü devletimiz bu bölgeyi yeniden inşa ve ihya edecek inşallah. Yeniden yapılan şehirlere o bölgenin yerli halkı teşvik de edilerek geri döndürülmeli ve asla buralara Suriyeliler ve terör sempatizanları yerleşmemeli. Dikkatli olmamız lâzım.

''İSRAİL'İN AĞZININ SUYU AKIYOR''

Şu durumda -imkânlar dahilinde- depremzedeler asla İstanbul'a yerleştirilmemeli. İstanbul'dan bölgeye dönüş zor olur. Bölgedeki inşa  ve altyapı faaliyetleri tamamlanana kadar bölgenin 700 km yarı çapında uzaklıktaki iller tercih edilebilir. Demem o ki, göç "geçici bir tahliye" olarak gerçekleşmeli. Vatanımızın güvenliği için bölge oldukça hassas bir yapıya sahip. Ayrıca yağmacılar, talancılar vb kişiler çok ağır şekilde cezalandırılmalı... Yağmacıların çoğunun terör örgütüne lojistik sağladığını düşünüyorum. "Vur" emri bile konuşulmalı! Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gerçek olmalı: Devlet bu insanlara çok sert ve acımasız olmalı. Devletimize güveniyoruz.''