BOŞ ZAMANLARINI VERİMLİ DEĞERLENDİRİYORLAR

Palandöken İnovasyon Kadın Girişimciler Üretim ve İşletme Kooperatiflerinde düzenlenen ve ücretsiz olarak verilen kurslara katılan kadınlar, yaptıkları el emeği göz nuru ürünlerini sergiye çıkartıyorlar.

Tarih: 17.06.2023 16:56
BOŞ ZAMANLARINI VERİMLİ DEĞERLENDİRİYORLAR

www.gunebakiserzurum.com / İhsan KUMRU 

Kadınların el emeği ürünlerini dışarıya satışını kolaylaştırmayı ve değerlendirilmesini istediğini ifade eden el işletmecisi Rukiye Küngün, kadınların hem eğlendiklerini hem de öğrendiklerini ve boş zamanlarını verimli değerlendirdiklerini söyledi. 

Küngün, “Palandöken İnovasyon Kadın Girişimciler Üretim Ve İşletme Kooperatiflerinde biz kadınlar olarak çalışıp hem çıraklık hem de yaptıklarımız ürünleri sergiliyoruz. Haftada bir gün kadınlar çıraklık derslerine gidiyorlar. El işlerini yapıp kursumuza destek oluyoruz ve ürünlerimizin satışını yapıyoruz. Ürünlerimizin hepsi el emeğidir. Şapkasından tutup da ayakkabısına kadar her türlü ürünlerimizi hem yapıp hem de sergileyip satışını yapıyoruz. Çok güzel, şirin oyuncaklar ortaya çıkıyoruz. Kadınlarımız hem eğlendiklerini hem öğrendiklerini hem de boş zamanlarını verimli değerlendiriyorlar. Ürünlerimizin fiyatları da gayet uygun oluyor. Çiçeklerimiz 25 TL, Tel Kırma Çantamız 500 TL, Kayak bebeklerimiz 200 TL arasında değişiyor. Hem yerli turistler olsun hem de yabancı turistler gelip alıyorlar. Özellikle polis ve taraftar bebeklerimizin satışını çok yaptık. Yaptığımız ürünlerin sergilerini başka yerlerde de devam edecek. Amacımız el emekleri ürünlerimizin vatandaşlarımızın beğenisine sunmak hem de kooperatifimizi tanıtmak. Böylece kooperatifimizin ürünlerini dışarıya satışını kolaylaştırmayı ve kadınlarımızın el emeği ürünlerini değerlendirilmesini istiyoruz.” dedi