BOZUK KALDIRIM VE YOLLAR VATANDAŞI ÇİLEDEN ÇIKARTTI

Erzurum’da yol ve kaldırımlardaki bakımsızlık vatandaşın tepkisini toplamaya devam ediyor.

Tarih: 18.01.2024 18:42
BOZUK KALDIRIM VE YOLLAR VATANDAŞI ÇİLEDEN ÇIKARTTI

www.erzurumgunebakis.com / İhsan KUMRU

Özellikle işlek cadde ve yollardaki bozulmalar vatandaşı canından bezdirirken belediye tarafından geç kalınan onarım çalışmaları ise vatandaşı çileden çıkarıyor.

Belediyenin şehircilik anlamında sınıfta kaldığını ifade eden Vatandaşlar belediyeyi bozuk yollar ve kaldırımlar dolayısıyla hedef tahtasına oturttular.   

Vatandaşlar, “Erzurum’daki bazı yol ve kaldırımlarda yürümek adeta bir yarışmada zorlu bir parkurdan geçmek gibi. Yollar bozuk, kaldırımlar bozuk. Her yıl aynı sorunlar yaşanıyor. Her sene yol kaldırım çalışması görmekten biz yorulduk belediye onarmaktan yorulmadı.  Kış mevsiminde yapılan parke taşları baharda yeniden bozuluyor. Baharda yaptıkları parke taşları da kışın tekrar bozuluyor. Bir kısır döngüyle devam ediyor bu iş. Özellikle yağışlı havalarda yerinden sökülen parke taşları yürümemize engel. Taşların çoğu yerinden sökülmüş adım attığımız an taşlar çöküyor. Yağışlı havalarda bastığımız taşın altından su fışkırıyor. Hem bizlerin hem de oradan geçen insanların üstü başı batıyor. Yollardaki çukur ve hendekleri söylemeye gerek yok zaten. Düşmediğimiz çukur hendek kalmadı şükür. Yollar patates tarlası gibi oldu. Yetkililerin bu sorunu acil bir şekilde çözüme kavuşturmalarını talep ediyoruz. Cumhuriyet caddesinde bulunan taşların birçoğunda boşluk oluşmuş. Özellikle yağmur ve kar yağdığında veya esnaf kapısının önünü yıkadığında taşların altına su birikiyor ve yoldan geçen biri basınca o su insanların üzerine sıçrıyor. Bu da kötü bir durum ve görüntü meydana getiriyor. Cadde ve kaldırımlarda su birikiyor ve yoldan geçenler takılıp kazaya sebep oluyor ve ufak da olsa yaralanmalara sebep oluyor. Daha büyük kazalara ve sıkıntıların yaşanmaması için Erzurum Büyükşehir Belediyesinden en kısa sürede bu sorunlara çözüm bulmasını istiyoruz”