BOZUK  ÜRÜN SATAN MARKETLER DENETLENSİN

Vatandaşlar marketlerden aldıkları ürünlerinin bozuk olmasından ötürü marketlerin denetlenmesini istiyor.

Tarih: 05.11.2023 17:20
BOZUK  ÜRÜN SATAN MARKETLER DENETLENSİN

www.erzurumgunebakis.com/ Muhammet Yılmaz 

Bazı marketlerin bozuk sattığı iddiasıyla şikâyette bulunan vatandaşlar yetkililerden marketlerin denetime tabi tutulması gerektiğini söylediler.

Vatandaşlar,” Erzurum’da bazı market ve şarküteriler biz vatandaşların sağlığını tehdit eden son kullanma tarihi geçmiş bozulmuş ürünler satışını yapıyor.   Geçenlerde ben marketten yoğurt aldım eve geldiğimde baktım ki Tarihi geçmiş ürün satmış bana   aldıktan sonra fark ettim.  Gıdaların üretimi ile ilgili bir sürü hoş olmayan şeyler gördüm ve duyduğum için endişelendiğimi belirttim. Marketten tavuk aldım buzdolabında sıfır derecede tutmuş olmama rağmen ertesi gün pişirmek için çıkardığımda korkunç kokuyordu. Markete iadesi için gittiğimde fişim olmadığı için ki, üzerinde barkodu var. Benim iyi muhafaza edemediğimi ve birçok kafadan gereksiz ithamlarda bulunan market sorumlusu kişi kabul etmedi. Yıllar öncesinde aynı durumu başka bir markette yaşadığımda özür dileyerek kabul etmişlerdi. Marketlerin ve şarküterilerin kurumsallığın zerresi olmadığını görüyorum. Bozuk tavuk satıyorlar. Rahat tavır da cabası. Bu yüzden ise yetkililerimizin bu konuya duyarlı olmasını denetim yapılmasını istiyoruz. Özellikle süt ürünleri ve tavuk ürünlerinde bu tür olaylar çok fazla yaşanıyor.”

Marketler etiket değişimi yapıyor 

“Marketlerin çoğu denetimleri önceden haber alıyor. Sıklıkla etiket değişimi yapıyor. Ekipler gelmeden önce düşük fiyat etiketlerini reyonlara yapıştırıyorlar. Denetimin ardından tekrar artırıyorlar. Bazen bazı ürünlerde indirimli etiketler unutuluyor. Ancak kasada artış yönünde değişim uygulanıyor. Vatandaş da o gördüğü fiyattan aldığını zannederek kasaya yöneliyor ve gerçek fiyatla karşılaşıyor. Bu durumda kanunen rafta yazılı fiyat geçerli ancak gelinen noktada etiketler üzerindeki bu oyunlar, binlerce tüketiciyi mağdur ediyor. Çünkü genellikle kartla alışveriş yapılıyor ve bedel sorulmuyor. Böyle durumlarda pahalıdan alma riski var.”