Bu Koyunlar İkiz Veya Üçüz Doğuruyor

Aziziye´ye bağlı Alaca Mahallesinde 10 dönüm arazi üzerine kurulan çiftlikte bulunan koyunlar, ikiz veya üçüz doğuruyor. İşletme sahibi Süleyman Tutaş, şuana kadar 80 koyundan 150 kuzu elde ettiklerini belirtti.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Bu Koyunlar İkiz Veya Üçüz Doğuruyor

 

Dilek BAYRAK

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Akar ve beraberindeki Şube Müdürü Nihat Yazar, Erzurum İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği Başkanı Emrullah Akpunar, Aziziye İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ümit Koç ve teknik personeller, Aziziye ilçesi Alaca Mahallesinde Bulunan Asyalı Hayvancılık İşletmesini ziyaret etti.

AKAR: ?DAHA DA BÜYÜYECEK?

İşletme sahibi ve çalışanlar ile birlikte çiftlik sahasını gezerek işletme hakkında bilgi alan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Akar, işletme sahibine Bakanlıkça sağlanan desteklerden de faydalanarak, daha da büyümesi gerektiğinin altını çizdi. Akar, "İşletmemiz çok iyi bir seviyeye gelmiş, tesis olarak ve işin ehli çalışanlar olarak işletmeyi çok iyi bir noktaya getirdikleri görülmektedir. İşletmemizin Bakanlığımızın vermekte olduğu desteklerden yararlanarak kapasitesini artırması ve büyümesini temenni ediyorum. İşletmedeki hayvanların sağlıklı olmasını ve bereketli kazançlar dilerim" dedi.

80 KOYUNDAN 150 KUZU

İşletme Sahiplerinden Süleyman Tutaş ise çiftlikle ilgili bilgi verdi. Tutaş, "Çiftliğimiz yaklaşık 10 dönüm üzerine kuruludur. 2017 yılında Ukrayna´dan 180 adet dişi, 20 adet erkek olmak üzere 200 adet Romanov ırkı koyunları getirdik, şu an itibari ile 80 adet koyunumuz doğum yaptı ve doğumlar genellikle ikiz ve üçüz şeklinde olup 150 adet kuzumuz vardır. Doğumlar devam etmektedir. Müdürümüzün de belirttiği gibi kapasite artırmayı planlamaktayız, kapasite raporumuzu aldık yeni koyunlar getirmek için Ankara´dan gerekli izinlerin çıkmasını beklemekteyiz. 600 adet daha koyun getirmeyi düşünüyoruz, hem üretimini hem de satışını yapmayı amaçlamaktayız. Bize her konuda yardımcı olan İl Müdürümüze, İlçe Müdürümüze ve personellerine teşekkür ediyorum." dedi.