Bu sistem örnek alınmalı

Yakutiye Gençlik Merkezi gönüllüleri tarafından, kenar mahallelerde yaşayan ve okul hayatında sıkıntı yaşayan öğrencilere karşı verilen eğitimlerin sonucu ilgi çekici boyutta.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Bu sistem örnek alınmalı

Muhammed COŞKUN

Birçok eğitim merkezinde olduğu gibi Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü´ne bağlı Yakutiye Gençlik Merkezi´nde çocuk ve yetişkinlere bir dizi eğitimler veriliyor. Özellikle kenar mahallelerde yaşayan, sıkıntılı veya maddi durumu kötü olanlara yönelik açılan kursların başarısı oldukça yüksek. Şu aşamada yaklaşık 80 öğrenciden 20´si okullarda sıkıntılı olarak görülen öğrencilerden oluşuyor. Ancak bu grup okulda olduğu gibi gençlik merkezinde sorun çıkarmadan eğitim alıyor.

Merkezin eğitimleri hakkında bilgi veren Yakutiye Genlik Merkezi Gençlik Lideri Emine Er, ?Şu dönemde bizler kenar mahallerde yaşayanlara göre gruplar oluşturduk. Maksut Efen Mahallesi´nden bir grup, 50. Yıl Ortaokulu´ndan 2 grup ve Mareşal Fevzi Çakmak Ortaokulu´ndan bir grup olmak üzere toplamda 4 grup 80 öğrencimiz var. Önümüzdeki haftadan itibaren, ilçelerden şehir merkezine yatılı olarak okumaya gelen lise öğrencilerine yönelikte oluşturacağımız bir grupla 100 öğrenciye ulaşmış olacağız. Biz burada bu guruplar, TEOG sınavı gibi alanlar için eğitimler veriyoruz. Bunun yanında derslerini destekleyen eğitimlerimiz var. Bu eğitimlerin yanı sıra birçok spor alanlarında ve sosyal aktivitelerle onları eğlendiriyoruz. Burada bir gurubumuz sıkıntılı öğrencilerden oluşuyor. Bu öğrenciler okullarından atılma seviyesine gelmiş, sık sık sorun yaşayan hatta öğretmeninle kavga eden öğrenciler. Ancak burada gönüllülerimiz tarafından verilen derslerde bu öğrenciler çok farklı oldular. Orada öğretmenine karşı çıkan çocuk burada gönüllülere saygıyla yaklaşıyor, abi diye hitap ediyorlar. Bizler bu eğitimleri ve grupları imkânlarımız doğrultusunda gerçekleştiriyoruz.? dedi.