Bu adamın resmi toplantıda ne işi var?

KUDAKA’nın önceki gün Erzurum’da yapılan 146. Yönetim Kurulu Toplantısı’nda  skandal bir olay yaşandı. Toplantıya “kaçak” olarak bir kişinin girdiği ortaya çıktı.

Tarih: 14.12.2022 13:05
Bu adamın resmi toplantıda ne işi var?

Sinan AYDIN 

Erzurum, Erzincan ve Bayburt illerinin kalkınması amacıyla kurulan Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nın (KUDAKA) önceki gün Erzurum’da yapılan 146. Yönetim Kurulu Toplantısı’nda skandal bir olay yaşandı. Erzincan Valisi Mehmet Makas başkanlığında yapılan Erzurum Valisi Okay Memiş, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, KUDAKA Genel Sekreteri Oktay Güven ve ETSO Başkanı Saim Özakalın’ın katıldığı toplantıda “kaçak” olarak bir kişinin daha girdiği ortaya çıktı. 

İMANÖLÇER KANAAT ÖNDERİ!

Erzurum Valiliği ve KUDAKA’nın toplantıyla ilgili yaptığı haber paylaşım fotoğraflarında, kendini “Kanaat Önderi” ilan eden ve yaptığı akıl dışı açıklamalarla kamuoyunun sert tepkilerini çeken isim olan İbrahim Özmen’in de katıldığının ortaya çıkması gündeme bomba gibi düştü. 

CİDDİYETSİZ TOPLANTIYA TEPKİ YAĞIYOR

Ajans 2023 Yılı Çalışma Programı ve bütçesinin görüşüldüğü toplantıya ne amaçla katıldığı anlaşılamayan İbrahim Özmen’in hiçbir plan ve projesi olmaması, şehrin kalkınması için söyleyecek iki sözü olmamasına rağmen yönetim kurulunun “baş köşesi”ne oturtulması tepkilere yol açtı. Erzurum Valiliği “Vali Bey toplantıya gittiğinde İbrahim Özmen de toplantı masasındaydı” bilgilendirmesi yaparken, KUDAKA Genel Sekreteri Oktay Güven de “Kimin davet ettiğini veya getirdiği bilmiyorum. Toplantı salonuna girdiğimde oradaydı” açıklaması yaptı. 

SİYASİ PARTİLERDEN SERT TEPKİLER

Toplantının ardından Özmen’in Vali Memiş ve Başkan Sekmen ile birlikte yemeğe gittiği bilgisine de ulaşıldı. Kendini şehrin “kanaat önderi” zanneden İbrahim Özmen’in resmi bir kurum olan KUDAKA’nın toplantısına keyfi bir şekilde katılmasına siyasilerden sert tepkiler geldi. Sosyal medya hesaplarından bu durumla ilgili eleştirilerini dile getiren siyasiler, yaşanan skandala sebebiyet verenlerin kim olduğunun açıklanmasını istediler.