BU GÖRÜNTÜ YAKIŞMADI!

Erzurum Adalet Sarayı’nın ön tarafında çöp konteynırı olmadığı için çöpler kaldırımın üstüne bırakıldı.

Tarih: 08.06.2023 19:30
BU GÖRÜNTÜ YAKIŞMADI!

www.gunebakiserzurum.com / Muhammet YILMAZ

Yoldan geçen vatandaşlar tepki gösterdi. Adliyenin önünde neden çöp konteynırı olmadığını merak eden vatandaşlar bu görüntünün Erzurum Adliye Sarayı’na gibi ihtişamlı bir binaya yakışmadığını söylediler.

Hamza İncesu,” Erzurum’da ki kurumların çoğu çok büyük ve ihtişamlı yapılardır. Bu binalar Erzurum’u temsil ediyor. Bir gün bile olsa ekipler işini geciktirdiği zaman insanlar bunu görüyor ve yanlış düşünüyor. Aslında olması gereken bir yerde konteynırın olmaması da şaşırtıcı bir durum. Dışarıdan gelen insanlar bu kadar güzel bir binanın bakımsız olduğunu düşünebilirler. En kısa sürede buraya çöp konteynırı koyulursa bir daha böyle bir durumla karşılaşmayız.”

Yavuz Uygun,” Bu tabi ki bizim için üzücü bir durum. Bu bina neredeyse Erzurum’un en büyük yapılarından birisi. Bakım gerektiren bir bina. Bu çöpler belki sadece bugünlük böyle olmuş olabilir ancak tedbir olmazsa yani konteynır koyulmazsa yine tekrarlanabilir.” 

Polat Ersöz,” Belediye’nin ekipleri sağ olsunlar çok çalışıyor ancak bazen onlarında yapacakları bir durum olmuyor. Burada biraz sorumsuzluk söz konusu. Erzurum’un simgesi olan binalardan birisinin bu duruda olması üzücü bir durum. En azından bu durumu fark edenler buraya konteynırlar koyabilirler. Koyulmazsa bu durum tekrarlanır. Burada neden çöp konteynırı olmadığını da açıkçası merak ettim. Her ara sokakta veya 100 metrede bir bulunan çöp konteynırları burada yok. Bu adliyeye şehir dışından gelen avukatlar, savcılar ve vatandaşlar oluyor. Akıllarında yanlış düşünceler oluşabilir.”