“Bu konuda en başında hukuksuzluğu yapan Abdullah Zeydan”

Erzurum Baro Başkanı Talat Göğebakan, son günlerde gündeme oturan Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı Abdullah Zeydan’ı konuştu.

Tarih: 08.04.2024 23:07 Güncelleme: 09.04.2024 10:13
“Bu konuda en başında hukuksuzluğu yapan Abdullah Zeydan”

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ 

2024 yerel seçimlerinde Van Büyükşehir Belediyesi’ni Abdullah Zeydan kazanmıştı. Ancak daha sonradan Zeydan’a mazbatası verilmedi. DEM Parti ise başkan seçilen Zeydan’a mazbatasının verilmediği için Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) itirazda bulundu. 

Erzurum Baro Başkanı Talat Göğebakan’da bu konuyla ilgili düşüncelerini dile getirdi.

Göğebakan: “Bu konu da en başından hukuksuzluğu yapan Abdullah Zeydan. Memur haklarının şartlarının oluşmadığı halde her nasılsa o kararı almış. Normal şartlar altında o kararı alamaz ve aday olamaz. Bu karar alınmış, YSK, gözünden kaçırmış daha sonra seçim bitmeden önce Adalet Bakanlığı başvurmuş ve o kararı iptal ettirmiş. Şimdi ilk hukuksuzluk Zeydan’ın. Ancak Adalet Bakanlığı’nın da yaptığı hukuka uygun değil. İki tarafınki de yanlış. Bu durumda ne olacak? Görünen şudur ki; Adalet Bakanlığı doğru yolla başvurup Abdullah Zeydan’ın o kararını iptal ettirecek. Dolayısıyla Belediye Başkanlığı düşecek, Meclis kendi arasında bir başkan seçecek” ifadelerini kullandı.