BU MAHALLENİN SORUNLARI SAYMAKLA BİTMİYOR

Erzurum'un Palandöken İlçesi Yunus Emre Mahallesindeki vatandaşların başka ilçeye göç etmesinden dolayı birçok evler boş kalırken eski yapılar Balicilerin ve tinercilerin meskeni oldu.

Tarih: 18.05.2023 18:31 Güncelleme: 18.05.2023 18:32
BU MAHALLENİN SORUNLARI SAYMAKLA BİTMİYOR

www.erzurumgunebakis.com / Berivan POLAT

Harabe binalarının biran evvel kentsel dönüşüme alınması veya yıkılması gerektiğini ifade eden Palandöken İlçesi Yunus Emre Mahallesi Muhtarı Mehmet Ceylan,   mahalle sakinlerinin harabe binalardan çok şikâyetçi olduklarını söyledi.

Ceylan, " 2009 mali ve lider seçimlerinde vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda başvurduk. Üç dönemdir muhtarlık görevini yapmaktayım. Erzurum valisi Okay Memiş ve Palandöken Kaymakamız Uğur Tutkan emrinde çalışmaktan mutluluk duyuyorum. Bizim hizmete dayalı sorunlarımızdan biri su deposu, küme evlerde gece kondu konusunda vatandaşlarımızın sıkıntıları var. Yunus Emre Mahallesi olarak kentsel dönüşüm projesi alanına girdi. Yerleşim olarak ve turizm alanına, şehire en yakın mahalledir. Buralarda sürekli göç veriyor evler boş kalıyor eğer kentsel dönüşüm projesi olursa mahallemizin en büyük sorunu beklentisi çözülmüş olacaktır. Geçen yıl Palandöken belediye başkanı Muhammet Sunar, Yunus Emre mahallesine çok güzel yol asfalt çalışmalarını yaptı. Örneğin bir sokağımızda bir su patlaması oldu ve yenileyemedik.   İçme su şebekesi olsun kanalizasyon olsun bu sorunlar kentsel dönüşümle birlikte en büyük sorunumuz çözülür. Kentsel dönüşüm çözülmüş olsa içinde bulunan en büyük sorunlarda çözülür. Çok sayıda metruk bina var göç veriyoruz sürekli ama bir iki yıl öncesinde Yunus emre mahallemiz en büyük mahalle olarak geçiyordu. Şuan baktığımızda Yıldız kent bizi geçme durumunda devamlı göç almaktadır. Mahallemizde 43 bin kayıtlı nüfuslu mahalledir ve 30 bin seçmenimiz var. Kentsel dönüşümle birlikte sosyal donatımlarda gelecek yeşil alan çevre düzenlemesi sorunu da bununla birlikte giderilecektir. “

YUNUS EMRE MAHALLESİNİN EKSİKLİKLERİ ÇOK 

Yunus Emre Mahallesi olarak eksiklerinin çok olduğunu belirten Palandöken İlçesi Yunus Emre Mahallesi Muhtarı Mehmet Ceylan, mahallerinde yenilik yapılaması istediğinde bulundu. 

 Ceylan,” Yunus Emre Mahallesi olarak eksiklerimiz var tabi ki her gün de yenilik isteniyor. Bende bir muhtar hizmetkâr olarak kendimi öyle adlandırdım. Yedi yirmi dört saat milletimizin, halkımızın emrini yerine getirmektir. Örneğin sokak hayvanları sorunumuz var. Merkezi giriş kısımlarına MOBESE kameraları eksiğimiz var. Yaz ayının gelmesiyle birlikte parklarda akşam saatlerinde uygunsuz kişiler olabiliyor. Bu durumda insanımızı rahatsız ediyor. Araç giriş çıkışlarında MOBESE kameraları takmaları çevre düzenlemelerini de sağlar. Buralar eski yapılara dayalı olduğundan plansız olduğu için kentsel dönüşüm projesiyle sorunlarımız çözülecektir. Mahallemizin üst gelir, orta gelir ve alt gelir seviyelerinde olan insanlarımız olduğu için sosyal devlet anlayışı Sayın Erzurum Valimizin Okay Memiş ve Erzurum Kaymakamı Uğur Tutkan yardımcı oluyorlar.  Bende Yunus Emre muhtarlığı olarak görevimi yapmaktayım."