Bu Sefer Sert Konuştu!

Zafer Partisi Genel Sekreteri Cezmi Polat, İsrail-Filistin arasında ki çatışmayı değerlendirdi.

Tarih: 25.10.2023 18:03
Bu Sefer Sert Konuştu!

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ

Filistin ve İsrail arasında ki savaş hakkında konuşan Zafer Partisi Genel Sekreteri Cezmi Polat, uluslar arası camianın bu durumu dikkate almadığını vurguladı. “Filistin ve Gazze’de ki olayların perde arkasına çoğu insan bakmıyor” şeklinde konuşan Polat, “Bizim şu an da baktığımız pencere orada ki masum sivillerin, çocukların ve hastaların katledildiği bir insanlık dramı. Çünkü onların mantığında insan denilen varlık sadece kendilerinde oluşuyor. Kendileri dışında ki hiç kimseyi insan olarak değerlendirmiyorlar. Emperyal güçler insanı, insan olarak karşılamıyorlar” dedi. 

“Tahterevalli siyaseti gibi birbirini desteklediler” 

Gazze çevresinin büyük doğal gaz rezervleri ile dolu olduğunu ifade eden Cezmi Polat, İsrail’in büyük kürdistan ve Büyük İsrail projelerinden vazgeçmediğini söyledi. Dünya’nın süper güçlerinin bu proje de İsrail’i desteklediğini belirten Polat, bunun nedenini Orta Doğu'nun dünyanın en büyük stratejik bölgesi olmasına bağladı.

Zafer Partisi Genel Sekreteri Cezmi Polat’ın “tahterevalli siyaseti” tepkisi dikkat çekti

Hamas’ın, İsrail’in kurdurduğu bir örgüt olduğunu söyleyen Polat, Hamas’ın, Netenyahu’nun her zor duruma düştüğünde can simidi olduğunu iddia etti. 

Sözlerine “Tahterevalli siyaseti gibi birbirini desteklediler” şeklinde devam eden Polat, “Şimdi bunu İsrailli vatandaşlar da artık görmeye başlarken, Filistin’de aklı başında olan düşünen insanlar da bunu değerlendirdiler. Dünya’da da akılcı ve mantıkla değerlendiren insanlar bu durumun nasıl böyle olduğunu anlarlar. Ama bu savaşın sonunun Türkiye’ye açıklık getireceği açık ve nettir. Ancak maalesef ülkeyi yöneten erk, bu konu hakkında ki perspektifini henüz gerçekleştirmiş değil. İnsani olarak tabi ki de hepimiz üzülüyoruz, bir çocuğunun bırakın yaralanması bir gözyaşının akması bile tabiri mümkün olmayan üzüntüler verir insana” şeklinde konuştu. 

- Böyle Aymazlık Olur Mu?

- “Bu İş Mitingle Olacak Bir Şey Değildir”

“Ülkeyi yönetenlerin daha akılcı ve daha rasyonel hamleler yapması gereklidir” diyerek iktidara seslenen Genel Sekreter Cezmi Polat, “Bu da mitingle veya sürekli kınama ile olacak bir iş değildir. İçinde bulunduğumuz yıl Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümüdür. Yani bu her gün olan bir hadise değildir, Cumhuriyetimizin 100. yılının etkinliklerini, kasım ayına erteliyorlar. Böyle bir aymazlık olur mu?” şeklinde konuşarak Cumhuriyetin 100. yılının etkinliklerinin iptal olması üzerine tepkisini dile getirdi.  

- “DEVLET YÖNETİMİ HİSSİYATLA YÖNETİLMEZ”

- BENİM MEHMETÇİĞİM NEDEN GAZZE’YE GİTSİN?

Özellikle Arap dünyasın bu konu da ayağı kalkması gerektiğini belirten Zafer Partisi Genel Sekreteri Cezmi Polat, ancak Arap dünyasının uykuda olduğunu söyledi.

“Benim Mehmetçiğim neden Gazze’ye gitsin?” ifadesini kullanan Polat, 

“Kimse böyle bir hataya düşmesin. Türkiye’nin elinde bu konu da güçleri var. Bölge de Amerikan üssü diye adlandırdığımız, İncirlik ve Kürecik üslerini kapattıkları zaman dengeler farklı noktaya taşınır. İktidar erkinin daha akılcı ve rasyonel davranma mecburiyeti vardır”

“Devlet yönetimi hissiyatla yönetilmez; akılla, sabırla ve inisiyatifi akılcı bir şekilde ele alarak yönetilir” şeklinde iktidara eleştiride bulunan Cezmi Polat, “Hamaset yaparak, insanların manevi ve milli duygularını istismar ederek devlet adamlığı yapılmaz. Yapılırsa ülkemiz bulunduğu konumdan çıkamaz. Zafer Partisi olarak biz, iktidara gereken uyarılarda bulunduk ve bulunmaya da devam edeceğiz” diyerek iktidara olan tepkisini gösterdi ve Zafer Partisi’nin iktidara olan tutumunun devam edeceğini belirtti.