BU YIL ALPARSLAN VE ZEYNEP İSİMLERİ REVAÇTA

Ülkemizde en çok kullanılan Erkek ismi Alparslan, Kız isminin ise Zeynep olduğu öğrenildi.

Tarih: 24.04.2023 10:38 Güncelleme: 24.04.2023 10:39
BU YIL ALPARSLAN VE ZEYNEP İSİMLERİ REVAÇTA

WWW.GUNEBAKIŞ.COM Rabia ASLAN KARAKAŞ /Berivan POLAT 

Ülkemizde en çok kullanılan Erkek ismi Alparslan, Kız isminin ise Zeynep olduğu öğrenildi.

Muhabirimiz Berivan POLAT Türkiye’de ve Erzurum’da en çok ilgi çeken ve konulan isimleri araştırdı ve sizler için yazdı.

Bu Yıl ülkemiz de Erkeklerde Alparslan Kızlarda Zeynep ismi İlk Sırada.

Geçtiğimiz yıl yeni doğan kız bebeklerine en çok konulan 3 isim Zeynep, Elif ve Defne olurken, Erkekler de Mehmet, Mustafa ve Ahmet oldu.

En çok tercih edilen isimlere bakıldığında erkek bebeklerden 9 bin 366'sın Alparslan, 6 bin 903'üne Yusuf, 5 bin 556'sine Miraç ismi konuldu.

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Türkiye'de en yaygın kullanılan isimler ise kadınlarda Fatma, erkeklerde ise Mehmet olarak belirlendi. Yeni doğan bebeklere en çok verilen isimler ise Zeynep ve Yusuf oldu.

En az kullanılan isim ise Zemheri. "Kışın en şiddetli zamanı, kara kış" anlamına gelen zemheri kelimesini isim olarak kullanan kişi sayısı sadece 3. Zemheri ismi, yalnızca erkeklere verilmiş durumdadır. Ayrıca ülkemiz de en az kullanılan isimlerden biri de 228 isimle Mucip ismi olduğu görülürken,  Türkiye genelinde erkeklerde en fazla kullanılan isim 2,7 milyon ile Mehmet oldu. 

Haberi araştıran Muhabirimizin isminin ise, Berivan ismindeki ''Van'' kelimesi Kürtçede karşılayan ve ilgilenen demektir. Ber ismi başına geldiği kelimeleri isim yapar. Berivan’da hayvanlarla ilgilenen ve süt sağan kadın demektir. Aynı zamanda nadir yetişen bir dağ çiçeğinin adı da Berivan'dır. Öte yandan ülkemizde bu ismi (Berivan) ismini kullanan kişi sayısının ise 34 binin üzerinde olduğu öğrenildi.