BU YIL Kİ YAZ OKULU ÜCRETLERİ ÖĞRENCİLERİN CEBİNİ ZORLUYOR.

Her yaz döneminde açılan yaz okulları bu yıl da Atatürk Üniversite’nde aktif olarak devam ediyor.

Tarih: 13.07.2023 17:53 Güncelleme: 13.07.2023 18:09
BU YIL Kİ  YAZ OKULU ÜCRETLERİ ÖĞRENCİLERİN CEBİNİ ZORLUYOR.

www.erzurumgunebakıs.com /Berivan Polat

Fiyatların geçtiğimiz senelere göre artması öğrencileri zor durumda bırakıyor. Çoğu öğrenci üniversite hocalarından bazılarının öğrencileri bilerek bıraktığını, para için bu durumdan faydalandıklarını söylüyorlar. 

Emre Korkan, “Yaz okulu iyi bir şey tabi ama fiyatları eskiye göre biraz pahalı. Ben burada 1 ders başına 200 TL veriyorum. Dolayısıyla bu durum hem beni hem de ailemi zorluyor. Herkes bu durumun altından kalkamıyor. Bir ders yüzünden bir yıl okulunu uzatan insanlar var, benim bazı arkadaşlarımda bunların içinde. Bir ders için yaz okulu alıyor, buraya geliş gidiş ve konaklama parası veriyor. Çok masraf yapıyor. Söylediğim gibi herkes bu durumun altından kalkamıyor.”  

Öznur Küçük, “Bu benim ikinci üniversitem. Sadece bir şeyler öğrenmek için üniversite okuyorum. Okuduğum bölümlerde de çok hoca tanıdım. Bu yaz da yaz okuluna kaldım. Sağ olsun hocamız beni 2 puanla dersten bıraktı. Ancak nasıl oluyorsa bana vermediği 2 puanı birçok kişiye vermiş diye duydum ve daha kötüsü de birçok kişiye de vermemiş diye duydum. Benimle birlikte 2-3 kişi daha yaz okulu almak istedi. Son sınıf olduğumuz için hemen bitirmek istiyoruz, o yüzden yaz okulunu aldık. Almayan ve bir dersten kalan çok öğrenci var. Gerçekten yaz okuluna para vermek istemiyorlar. Kesinlikle biliyorum hocalar yaz okullarını açarken kendilerini düşünüyorlar. Tabi öğrencileri düşünerek açan hocalarımıza laf yok ancak çoğu hoca gerçekten paranın hesabını yaparak yaz okulu açıyorlar. Fiyatlardan da anlaşılıyor zaten.”