Bülent Tilkidögen'den Gençlig Şampiyonaları Açıklaması

Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Gençlik Merkezleri Dairesi Başkanlığı’nda Şube Müdürü olan Bülent Tilkidögen, Gençlig Bölge Finalleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Tarih: 17.04.2024 22:57 Güncelleme: 18.04.2024 10:14
Bülent Tilkidögen

www.erzurumgunebakis.com / Halil İbrahim AKTAŞ

Gençlig Bölge Finalleri, 3 branşta Doğu Anadolu Bölgesi’nden 12 ilin Gençlik Merkezi’nin katılımı ile bugün Erzurum’da başladı. 12 ilden toplam 272 sporcunun katıldığı bölge finalleri hakkında Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü Gençlik Merkezleri Dairesi Başkanlığı’nda şube müdürü olan Bülent Tilkidögen, Erzurum’da gerçekleşen bölge finalleri hakkında bilgi verdi. Bülent Tilkidögen, bölge finallerinin futbol, basketbol ve masa tenisi olmak üzere 3 farklı branşta gerçekleştiğini, bölge finallerine toplam 272 sporcunun katıldığını ve Erzurum’da gerçekleşen bölge fianllerinde basketbolda ve futbolda şampiyon olan takımların, masa tenisinde ise kadınlarda ve erkeklerde ilk 3’e giren sporcuların Ankara’da gerçekleşecek olan Gençlig Türkiye Şampiyonası’nda mücadele etmeye hak kazanacaklarını söyledi.

Bülent Tilkidögen:

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Gençlik Merkezleri Dairesi Başkanlığı’nda Şube Müdürü olarak görev yapıyorum.

Burada gerçekleşen bölge finalleri, Gençlig adı altında bakanlığımız tarafından organize ediliyor. Bölge finallerine şu anda 12 ilden katılım var. Bölge finalleri futbol, masa tenisi ve basketbol olmak üzere 3 branşta müsabakalar bugün başladı. Sabah açılış seremonisini düzenledik şu anda futbol, masa tenisi ve basketbol müsabakaları oynanıyor.

Erzurum’da şu anda bu müsabakalara 272 sporcu katılıyor. Doğu Anadolu Bölgesi’nde 12 Gençlik Merkezi tarafından bölge finallerine katılım sağlanıyor.

Gençlig Bölge Finalleri, bakanlığımız tarafından 8 bölge olarak ilk defa düzenleniyor. Bölge finallerinin ardından bu branşların Türkiye Şampiyonası’nı Ankara’da gerçekleştireceğiz. Gençlig Türkiye Şampiyonalarının 2024 Haziran ayında gerçekleşmesi planlanıyor. Futbolda ve basketbolda 1. olan takımlar, masa tenisinde ise kızlarda da erkeklerde de ilk 3’e giren sporcular Ankara’da gerçekleşecek olan Gençlig Türkiye Şampiyonası’nda illerini temsil edecekler.

Gerçekleştirdiğimiz bu turnuva, Gençlik Merkezleri kapsamında ilk kez gerçekleştirdiğimiz bir turnuva. Bu sene 3 branş ile başladık ama seneye bunu 10-15 branşa çıkartmayı hedefliyoruz. Ayrıca, Gençlig Bölge Finallerinin haricinde geleneksel okçuluk branşında da il bazında turnuvalar gerçekleştirdik. Geleneksel okçulukta il birinciliklerinde dereceye giren sporcular, Türkiye Finallerine direkt katılma hakkı kazandılar.