BURADA HER TÜRLÜ PİSLİK VAR

Yakutiye ilçesine bağlık Şükrüpaşa mahallesindeki metruk binalar alemcilerin meskeni oldu.

Tarih: 03.10.2023 18:10 Güncelleme: 03.10.2023 18:28
BURADA HER TÜRLÜ PİSLİK VAR

www.erzurumgunebakis.com / İhsan KUMRU

Mahalle sakinleri metruk binalara giren alemcilerden kurtulmak için binanın alt kısmındaki pencerelerini kendi imkanlarıyla kapattı.

Metruk binalardan şikâyetçi olan mahalle sakinleri,  boş binaların biran evvel yıkılmasını istediklerini söylediler. 

Mahalle sakinleri,” Şükrüpaşa mahallemizde metruk binalar alkol alanların yeri haline geldi. Özellikle bu yerde her akşam alkol almak için bu binanın içine giriyorlar.  Gece geç saatlerde taşkınlık yapıyorlar. Bizde bundan dolayı rahatsız oluyoruz. Bu yüzden kendi imkânlarımızla metruk binanın giriş katındaki pencereleri duvar örerek kapattık. Ama yine de bu boş binanın içine girip alkol alıp taşkınlık yapamaya devam ediyorlar. Yetkililere defalarca söylememize rağmen kimse dikkate almadı. Ne yapacağımızı şaşırdık! Bir an önce bu sorunun çözülmesini istiyoruz.”

Yıkmıyorlarsa bir çare bulsunlar

  “Yaklaşık iki yıldır bu bina yıkılmayı bekliyor. İnsanlar içinde tuvalete gidiyor. Her türlü pislik yaşanıyor. Belediye niye gelip de yıkmıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı gelsin, Vali gelsin. Biz burada artık yapamıyoruz. Burada her türlü pislik var. Gelsin yıksınlar. Yıkmıyorlarsa bir çare bulsunlar. Boş binalar var, yıksınlar. Biz istiyoruz ki kentsel dönüşüm gelsin. Bizim burasıda yaşanılır bir yer olsun. Burada tinerciler, uyuşturucu kullananlar, sarhoşlar gelip yatıyorlar. Şu an ağır hasarlı binalarımız fuhuş yerleri olmuş durumda. Binalarımız esrarkeşlerin ve tinercilerin yerleri haline gelmiş durumda. Vatandaşlarımız akşam ve geceleri buralardan geçmeye korkar hale geldiler. Defalarca yetkililere iletmemize rağmen kimse bizi dikkate almadı. Yetkililere sesleniyoruz. “