Büyükşehir’den Pasinler’e Yavru Balık tesisi

Erzurum Büyükşehir Belediyesi balık üretim teknolojilerinin geliştirilmesine olanak sağlamak için Pasinlere balık tesisi kurdu.

Tarih: 19.12.2023 16:39
Büyükşehir’den Pasinler’e Yavru Balık tesisi

www.erzurumgunebakis.com/ Sedanur Bingöl 

Erzurum Büyükşehir Belediyesi balık üretim teknolojilerinin geliştirilmesine olanak sağlamak için Pasinlere balık tesisi kurdu.

Su ürünlerinin insan beslenmesine katkısı, istihdam oluşturması, sanayiye ham madde temini ve yüksek ihracat potansiyeli oluşturması nedeniyle ülke ekonomisi için önem taşırken Erzurum Büyükşehir Belediyesi, biyoteknolojik yönlerinin anlaşılmasına, malzeme ve özel balık üretim teknolojilerinin geliştirilmesine olanak sağlamak için Erzurum’un Pasinler ilçesine Alabalık Üretim Merkezi oluşturdu.

Pasinler İlçesi Ügümü mevkiinde Erzurum İli ve Hinterlandındaki alabalık üreticilerinin yavru balık ihtiyacını karşılamak amacı ile 10 Bin m² alan üzerine kurulan Alabalık Üretim Tesisi yetkililerden alınan bilgiler göre, Yavru Alabalık Kuluçkahanesi, Alabalık Üretim Merkezi ve Anaç Üretim Merkezinden oluşurken, Alabalık Üretim Merkezi bünyesinde 22 adet yavru büyütme küveti, yavruları sınıflandırmak için 2 adet boylama havuzu, 300 bin metreküplük 2 adet alabalık silosu, 500 bin metreküplük 1 adet üretim havuzu, 1 adet de alabalık boylama havuzu bulunmaktadır. 

Tesiste 300 adet anaç alabalığın bulunduğunu vurgulayan yetkililer, “sağımları yapılarak elde edilen yumurtalar kuluçka dolaplarına yerleştirilerek yeni yavrular elde edilmektedir. 1 Milyon adet yavru kapasiteli kuluçka dolaplarına konulan yumurtalar, yavru haline dönüştükten sonra İlimizdeki alabalık işletmelerinin yavru balık ihtiyacını karşılayacaktır” ifadelerini kullandılar.