Büyükşehir´in dikkatine! ARTIK ?DUR´ DİYİN

Kavşak ağızlarında yolcu indirme-bindirme yaparak trafikte ciddi tehlike oluşturan dolmuş sürücüleri, ?Durak olmayınca yapacak bir şey yok. Mecbur kalıyoruz? ifadeleriyle kendilerini savundular.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Büyükşehir´in dikkatine!  ARTIK ?DUR´ DİYİN

Günebakış/Nesrin ÇETİNKAYA

Kavşak ağızlarında yolcu indirme bindirme yapan dolmuş sürücüleri trafikte ciddi tehlike oluşturuyorlar. Konuya ilişkin gazetemizi arayarak, sorunun habere konu olmasını isteyen duyarlı vatandaşlar, ?Kavşak ağızlarında yolcu indirme-bindirme yaparak trafikte yüzlerce insanın hayatını tehlikeye atan dolmuş sürücülerine birileri artık ?dur´ demeli? diyerek tepki gösterdiler.

Duyarlı vatandaşların tepkilerini muhabirimizden dinleyen dolmuş sürücüleri ise, sorunun durak yetersizliğinden kaynaklandığını belirterek, çözümün Büyükşehir Belediyesi´nden geçtiğine dikkat çektiler.

İsminin yazılmasını istemeyen bir dolmuş sürücüsü konuya ilişkin şunları söyledi: ?Nereden bakarsanız bir şoför günde en az bin, bin 500 yolcu taşıyor. Yolcu sayımız oldukça fazla. En çok şikâyet aldığımız konulardan birisi ise kavşaklarda yolcu indirme-bindirme. Trafikte ki araç sürücüleri şikâyet ediyorlar bizi. Hak veriyoruz ama bizimde yapacak çok bir şeyimiz yok. Kavşakta yolcu almak ve ya indirmek yasak. Fakat güzergâh üzerinde durak yok. Genele bakacak olursak sayılı yerlerde durak var ama, yolcunun yoğun olduğu bölgelerde durak yok. Örneğin üniversitenin içinde Araştırma Hastanesi ve Güzel Sanatlar Fakültesinin orada durak var, Tekno Kentin olduğu yerde bir durak yok. Oraya gidecek yolcuyu indireceğimiz bir yer yok. Olan duraklar da oraya uzak, yolcu yakın bir yerde inmek istiyor dolayısıyla. Güzergâh üzerinde durak olmadığı içinde kavşak noktalarında yolcu indirip-bindiriyoruz.

HEM ŞİKAYET EDİYORLAR HEMDE?

Üniversite dolmuş hattının güzergâhına baktığımız zaman zaten her şey ortada. Yolcunun en yoğun olduğu yerlerde bir durak yok. Bu yüzden kavşaklarda yolcu alım-indirim yapılıyor. Kavşaklarda bekleyen yolcularımız da almadan gidemiyoruz veya yolcu inmek istiyorum dediğinde indirmek zorunda kalıyoruz. Yolcu durak olan yerde inmiyor, az daha ileri de ineceğim diyor. Dolmuşların zaten genel olarak özelliği bu, 5 metre de bir dur, kalk. Bu yüzden bizde buna göre hareket etmek zorunda kalıyoruz. Kavşaklarda yolcu alma ve indirme sorununun da en büyük nedeni güzergâhlarda ki durakların azlığıdır.?