Büyükşehir’in açıklanan 2024 yılı programı

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı 2024 yılı Performans programını yayınladı.

Tarih: 16.01.2024 13:45
Büyükşehir’in açıklanan 2024 yılı programı

www.erzurumgunebakis.com/ Sedanur Bingöl 

Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelik doğrultusunda kurulan ve bağlı Kırsal Yol Şube Müdürlüğü, Tarımsal Altyapı Şube Müdürlüğü ve Plan/Proje Şefliğinden oluşan Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı 2024 yılı Performans programını yayınladı. 

533 sayfadan oluşan 2024 yılı performans program dosyasının ilk sayfalarında Mehmet Sekmen’in “Saygıdeğer Hemşerilerim; 2020-2024 yılı Stratejik Planımızda kamu idarelerinin orta ve uzun vadeli amaçlarını, temel ilke ve politikalarını, hedef ve önceliklerini, performans faaliyetlerini, bunlara ulaşmak için izlenecek yöntemler ile kaynak dağılımlarını içeren planlama ile ilkelerimizi gerçekleştirmeye çalıştık. 2024 yılı Performans esaslı bütçeleme ile kaynakların kamu idarelerinin amaç ve hedefleri doğrultusunda performans ölçümü ve değerlendirmesi yaparak ulaşılmak istenen hedeflere ulaşılıp ulaşılamadığını tespit eden ve sonuçları raporlayan bütçeleme çalışması yapılmıştır. Bütçe esaslı raporda; Performans Programında Başkanlığımızın stratejik planda yer alan amaç ve hedeflerine ulaşmak için program döneminde kaynakların spesifik ve ölçülebilir sonuçlarla gerçekleştirilmesine yönelik performans hedeflerini, bu hedeflere ulaşmak için yürütecekleri faaliyet-projeler ile bunların kaynak ihtiyacını ve performans göstergelerini içeren programda performans seviyelerini ölçütleyen girdi, çıktı, sonuç odaklı çalışmalar yapılmıştır. Mali hizmetlerin harcama birimlerine belirlenen bütçe dahilinde bütçe teklifi ile kaynaklarda hedeflerine ulaşmak için gelir ve giderleri de dikkate alınarak faaliyetlerin gerçekleşmesine yönelik bütçe esaslı Performans programı hazırlanmıştır. 2024 yılı Performans Programında kararlarıyla ve katkılarıyla Belediye Meclisimiz çalışmalarımıza aktif bir şekilde yön verdi. Ayrıca katkı sağlayan birimlerimiz, yöneticileri ve çalışma arkadaşlarımız özverili çalışmalarıyla tüm bu hizmetleri gerçekleştirdi. Desteklerinden dolayı başta kentimizi hak ettiği yere taşımamıza destek veren kıymetli hemşerilerime, İlçe Belediyelerimize, Kamu Kurum ve Kuruluşlarımıza, Sivil Toplum Kuruluşlarına değerli Meclis Üyelerimize ve çalışma arkadaşlarıma içtenlikle teşekkür eder, Performans Programının şehrimize hayırlı olmasını dilerim” şeklinde olan açıklamalarına yer verilirken dosya, Genel Bilgiler, Amaçlar/hedefler ve idarenin toplam kaynak ihtiyacı olmak üzere üç ana başlıkta aktarılmaktadır. 

Aktarılan Genel bilgiler başlığı altında, misyon/vizyon, yetki, görev ve sorumluluklar, idareye ilişkin bilgiler, örgüt yapısı, fiziksel yapı, bilgi ve teknolojik kaynaklar, insan kaynakları, sunulan hizmetler, yönetim ve iç kontrol sistemi hakkında bilgiler verilirken, amaçlar ve hedefler başlığının altında, idarenin amaç ve hedefleri, temel politikalar ve öncelikler, performans hedef ve göstergeleri ile ilgili faaliyetlerine değinilerek, son ana başlık altında  idarenin toplam kaynak ihtiyacı aktarılmaktadır.