Büyükşehir'in Pehlivanı Dünya şampiyonu oldu

Samsun’da düzenlenen Üniversiteler Arası Dünya Güreş Şampiyonası’nda, Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor Kulübü sporcusu Faruk Kırtepe dünya şampiyonu oldu.

Tarih: 29.09.2022 10:26
Büyükşehir

Sinan AYDIN

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor Kulübü sporcusu Faruk Kırtepe, Samsun’da düzenlenen Üniversiteler Arası Dünya Güreş Şampiyonası’nda birinci oldu. Aynı zamanda Atatürk Üniversitesi öğrencisiolan Kırtepe, 70 kiloda Dünya şampiyonu olarak şehrimize ve ülkemize tarihi bir başarı kazandırdı. Şampiyon güreşçimizin başarısı, tüm Dadaşları sevince boğdu.

AHMET DAL TEBRİK ETTİ

Aynı zamanda Erzurumspor Kulüp Başkanı olan Büyüehir Belediyesi Spor A.Ş Müdüür Ahmet Dal, Faruk Kırtepe'nin başarısını yayımladığı bir mesajla kutladı. Başkan Ahmet Dal, tebrik mesajında şu ifadeleri kulandı:  "Samsun’da düzenlenen Üniversiteler arası Dünya Güreş Şampiyonası’nda Erzurum Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor Kulübü sporcumuz Atatürk Üniversitesi öğrencisi Faruk Kırtepe 70 kg’da Dünya şampiyonu olarak şehrimize ve ülkemize tarihi bir başarı kazandırdı. Şampiyon güreşçimizi tebrik ediyoruz. Spora ve sporcuya desteklerini esirgemeyen Erzurum Büyükşehir Belediye başkanımız Mehmet Sekmen Bey’e teşekkür ediyoruz. Kulüp antrenörlerimiz Kenan Gör ve Adem Akbulut’u tebrik ediyoruz. Sporcumuzun eğitim gördüğü Atatürk Üniversitesi rektörümüz Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Necip Fazıl Kishalı, Doç. Dr. Izzet Uçan ve antrenörümüz Fatih Hikmet Sevim’i tebrik ediyoruz. "