"Büyülü Alem" seyirciyle buluşuyor!

Atatürk Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ve diğer fakülte öğrencileri tiyatro kulübü: Büyülü Alem...

Tarih: 05.11.2023 16:29 Güncelleme: 05.11.2023 21:31

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru 

Büyülü Alem Tiyatro kulübü, çocuk istismarını konu alan ‘Oyuncak ayı isimli’ tiyatro eserini sahneleyecek.

Atatürk Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Araştırma Görevlisi Abdullah Kırmızıbiber tarafından organize edilen Büyülü Alem Tiyatro Ekibi, Atatürk Üniversitesi öğrencilerinden oluşan tiyatro kadrosuyla 10 yıldır çok çeşitli oyunları sahneledi. 

Mimarlık Fakültesi Araştırma Görevlisi Abdullah Kırmızıbiber yaptığı açıklamada, Büyülü Alem Tiyatro olarak 10 yıldır bu işi yaptıklarını, Oyuncak Ayı oyunu sahnelendirdiklerini söyledi.

 

“Amacımız sosyal olarak gelişmiş bireyler yetiştirmek”

Kırmızıbiber, "Atatürk Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ve diğer fakülte öğrencilerinden oluşan 150 kişilik bir ekiple Büyülü Alem Tiyatro kulübünü kurduk. Biz bu işi profesyonel olarak söylemeyeyim de doğrusu bir ekip halinde 10 yıldır gerçekleştiriyoruz. Tiyatro dediğim gibi benim çok öncelerden beri yaptığım bir iş idi. Öğrencilerden böyle bir talep olunca ben de destek olmak,  yardımcı olmak isterim.  Büyülü Alem Tiyatro kulübü olarak oyuncak ayı oyunumuz bizim imza oyunumuzdur"

 

Çocuk istismarına dikkat çekmek istiyoruz

"Eserimizin konusu ise bizim için çok değerli. Ne yazık ki hep gündemde olan ve görünen o ki insanlar böyle ilerledikçe bu popülerliğini de kaybetmeyecek bir oyun. Çocuk istismarları üzerine oynuyoruz. Biz istiyoruz ki bu oyun daha iyi oynanmasın, unutulsun ama insanlığın gidişatı bu yönde olduğu sürece ne yazık ki ‘oyuncak ayı’ da hep tazeliğini koruyacak gibi duruyor. Oyuncak ayı oyumuzu İbrahim Erkal kültür merkezinde 3 seans olarak yapıyoruz. Seyircilerimiz bu oyunumuza çok büyük yoğun ilgisi var inşallah anlımızın akıyla çıkarız.”