Büyüme çağında çocuklara keçiboynuzu

Aktar Nurullah Güler, çocukların sağlıklı bir iskelete sahip olması için düzenli olarak keçiboynuzu tüketimi tavsiyesinde bulundu.

Tarih: 01.01.0001 00:00
Büyüme çağında çocuklara keçiboynuzu

 

Keçiboynuzu ve keçiboynuzu pekmezi içerdiği vitamin gibi yararlı maddeler sayesinde hem yetişkinler hem de çocuklar için ayrı bir öneme sahip. Özellikle kemiklere verdiği güç sayesinde kemik erimesi ve kemik gelişimine büyük destek sağlıyor. Aktar Nurullah Güler, özellikle gelişim çağındaki çocuklar için keçiboynuzunun önemli olduğunu vurguladı.

Keçiboynuzunun vücuda yararları hakkında bilgiler ver Aktar Güler, ?Özellikle yüksek kalsiyum oranı sayesinde gelişme çağındaki çocukların kemiklerine çok yararlı. Gelişim çağındaki küçük çocukların kemik gelişiminde keçiboynuzu büyük etkiye sahip. Ailelerin bu mucizevi bitkiyi çocuklarına tükettirmelidirler. Keçiboynuzunun içerisindeki yüksek kalsiyum oranı sayesinde kemik erimesi hastalığına karşı tedavi edici özelliği de vardır. Çocuklarda sağlıklı bir iskelet, yetişkinlerde ise güçlü kemikle için keçiboynuzu oldukça önemlidir. Keçiboynuzu içerisindeki karbonhidrat, magnezyum, sodyum, A ve C vitaminleriyle vücuda büyük faydalar sağlıyor.? dedi.

Muhammed cOŞKUN