Buz Hokeyi Türkiye Şampiyonası Başladı

Erzurum’da toplamda 16 takımın mücadele edeceği Üniversite Sporları Buz Hokeyi Türkiye Şampiyonası başladı.

Tarih: 05.02.2024 15:51 Güncelleme: 05.02.2024 15:53
Buz Hokeyi Türkiye Şampiyonası Başladı

www.erzurumgunebakis.com / Halil İbrahim AKTAŞ

Erzurum, Türkiye Üniversite Sporları Buz Hokeyi Şampiyonası'na ev sahipliği yapıyor. Yakutiye Buz Hokeyi Salonu ve 500'lük Buz Hokeyi Salonu'nda düzenlenen şampiyonaya Türkiye genelinden toplam 8 üniversite kadın ve erkek olmak üzere toplamda 2 takım ile katılım sağlıyorlar. Akdeniz Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, Erzurum Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi'nin mücadele ettiği şampiyonada büyük heyecan yaşanıyor.

Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Erzurum İl Temsilcisi Fatih Arslan, yaptığı açıklamada, turnuvada mücadele eden üniversiteler arasında Atatürk Üniversitesi ve Erzurum Teknik Üniversitesi'nin favori olarak gösterildiğini belirtti. Arslan, "Üniversite Sporları Buz Hokeyi Türkiye Şampiyonası'nın, kış sporlarının başkenti Erzurum'da yapılmasına karar verilmesinden dolayı Üniversite Sporları Federasyonu'na teşekkür ederiz. Burada gerçekleşen şampiyona, sporcuların daha fazla deneyim elde etmesine olanak sağlayacak. Disiplinli bir şekilde takım halinde çalışmak önemli ancak sporcular ve teknik ekipler ne kadar çok karşılaşmaya çıkarsa o kadar çok deneyim elde edecekler. Bu da Türk Buz Hokeyi'nin gelişimi demektir. Bu organizasyonun ilimizde emeği geçen herkese teşekkür ederim. Üniversiteli öğrenci kardeşlerimize de başarılar dilerim" dedi.

Şampiyona, spor severlerin heyecanla beklediği mücadelelere sahne olacakken, sporcuların yeteneklerini sergileme ve deneyim kazanma fırsatı bulacakları bir platform sunuyor. Turnuva, kış sporları tutkunları için unutulmaz anlara sahne olmaya devam edecek.