Buz Hokeyinde de Tercih Erzurum’dan

Erzurum’da bulunan buz hokeyi salonları, yurtiçinden ve yurtdışından bir çok kulüp tarafından gözde kamp merkezi oldu.

Tarih: 21.09.2023 22:04 Güncelleme: 22.09.2023 10:44
Buz Hokeyinde de Tercih Erzurum’dan

www.erzurumgunebakis.com/ Halil İbrahim Aktaş

Erzurum Yakutiye’de bulunan 3000’lik Buz Hokeyi Salonu ve 500’lük Buz Hokeyi Salonu, Erzurum’dan, başka illerde bulunan buz hokeyi kulüpleri ve yurt dışındaki birçok buz hokeyi kulüpleri tarafından büyük ilgi görüyor. 3000’lik Buz Hokeyi Salonu müsabakalar için kullanılırken, 500’lük Buz Hokeyi Salonu ise antrenman amaçlı kullanıldığı öğrenildi. Tesis yetkililerinden alınan bilgilere göre 3000’lik Buz Hokeyi Salonu, buz hokeyi müsabakalarının dışında salonda bulunan ve başka branşlar için müsait olan alanlar ise başka spor dallarının kullanımına sunulduğu öğrenildi. Şu anda 3000’lik Buz Hokeyi Salonu’nda atletizmcilerin çalıştığı ve salon zaman zaman kongre ve başka spor branşlarının şampiyonası için de kullanmaya uygun olduğu söylendi. 2023 yılı içerisinde geçmiş ayarda Türkiye Boks Şampiyonası’nın düzenlendiği salonda şu anda ise Ümitler Türkiye Taekwondo Şampiyonası Düzenleniyor.

İki Adet Buz Hokeyi Salonumuz Var

“Bu tesis 2011 Kış Olimpiyat Oyunları için yapıldı. 2011’den beri buz hokeyi faaliyetine devam ediyor. Tesisimizde 3 binlik ve 500’lük olarak iki adet buz hokeyi salonumuz var. Bir antrenman salonumuz, bir de müsabaka salonumuz var. Antrenman salonumuz 500 kişilik kapasiteli, müsabaka salonumuz da 3 bin kişilik kapasitelidir. Her iki salonumuzda da aktif olarak buz bulunmaktadır. İhtiyaç olduğu halde iki tesis de aynı anda kullanılabilmektedir.”

4 Kulüp Aktif Olarak Burada Çalışıyor

“Yıl içerisinde tesisleri kullanan belirli sabit kulüplerimiz var. Narman Kadın Buz Hokeyi Takımı, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Buz Hokeyi Takımı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın ait takım ve Milli Takım’ın altyapı daima burada çalışmaktadırlar. Bunların dışında yurtdışından gelen takımlar ve başka illerden gelen spor kulüpleri de oluyor. Mesela bu ay içinde İran’dan bir buz hokeyi takımı burada kamp gerçekleştiriyor. Daha öncesinde de diğer salonların buzunda sıkıntı olduğunda, buz sporlarıyla ilgili diğer spor branşları da burada çalışmalar gerçekleştirdiği oldu. Yani diğer branşları da duruma göre burada ağırladığımız oluyor.” 

Rusya ve Slovenya’dan Özel Kulüpler Erzurum’u Tercih Ediyor

“Bu 12 yıllık süre içerisinde Rusya’dan, Slovenya’dan özel kulüpler çok tercih ettiler. Özel kulüplerin gözdesi olan bir tesisiz. Burası olimpiyat şehri olduğu için burada ulaşım da kolay, tesisler de yeniler. Burayı tercih etmelerindeki önemli faktörlerden birkaçı bunlardır. Dışarıdan yabancı kulüpler geliyor. yurtiçinden de, yurtdışından da ücreti mukabilinde tesis müsait oldukça gelen bütün kulüplerin kullanımına veriyoruz. Buz Hokeyi maçları burada da gerçekleşiyor. Buz Hokeyi Federasyonu, buz hokeyi tesisi olan illerde gerçekleştiriyor. Buz Hokeyi Federasyonu’nun belirlediği fikstüre göre belirlenen maçlar Erzurum’da oynanıyor. Şu anda buradaki tesiste uygun alanlarda atletizm için özel bir şey yapıldı. Buradaki kış şartlarından dolayı zemine atletizm sporuna uygun pist döşendi. Hava koşulları müsait olmadığında, atletizmciler, Buz Hokeyi Salonu’nda çalışmalarını gerçekleştirebiliyorlar. Daha öncesinde jimnastikçiler de burada çalışma gerçekleştiriyordular. Burası asıl olarak buz hokeyi sporuna yönelik bir tesis olduğu için başka spor branşları da imkân oldukça burada antrenmanlarını, çalışmalarını gerçekleştiriyorlar. Bunların dışında bu tesiste başka spor branşlarının yarışmaları, kongreler de gerçekleşmektedir. Bu sene burada ana branş olan buz hokeyi dışında, Türkiye Boks Şampiyonası oldu. Bir de şu anda gerçekleşen Tekvando Şampiyonası var. Şu anda antrenman salonumuz olan 500’lük Buz Hokeyi Salonumuzda da antrenmanlar devam ediyor. Fikstürde bulunan maçlara göre Buz Hokeyi Federasyonu burayı uygun gördüğü maçlar için sahamız daima hazır. Tesisimiz 24 saat açıktır. Çalışmalar ise sabah saat 08:00 gibi başlayıp akşam 22:00’a kadar devam ediyor. Kulüplerden talep olursa gece istedikleri saatte de çalışabilirler. Daha öncesinde burada okçuluk ve satranç branşları da gelip çalışma yaptılar. Olabildiğince sportif faaliyet adına her türlü kolaylığı sağlamaya çalışıyoruz. Dışarıdaki boş alanımıza da basket sahası yaptık. Vatandaşlar basketbol oynamak isterlerse orada basketbol da oynayabilirler.”