Buz Pateni Salonu’na Yurt İçi ve Dışından Büyük Talep

Erzurum’un Palandöken ilçesinde bulunan 2000’lik Buz Pateni Salonu’na yurt içi ve yurt dışı kulüplerinden kamp talebi yağıyor.

Tarih: 19.09.2023 21:39
Buz Pateni Salonu’na Yurt İçi ve Dışından Büyük Talep

www.erzurumgunebakis.com/ Halil İbrahim Aktaş

 

2000’lik Buz Pateni Salonu, yıl içinde yurt içinde Ankara ve İstanbul’da bulunan özel kulüpler tarafından kamp yapmak amacı ile büyük rağbet görüyor. Sadece yurt içi kulüpleri olmamakla birlikte, yurt dışından da artistik buz pateni ve buz hokeyi kulüpleri de Erzurum’da kamp yapmayı tercih ettikleri öğrenildi. Tesis yetkililerinden alınan bilgilere göre Short Track Milli Takımı’nın da yılın büyük bir kısmında bu salonda çalışmalarını gerçekleştirdikleri öğrenildi. 2000’lik Buz Pateni Salonu’nun sadece buz sporları için kullanılmadığı aynı zamanda tesis içerisinde okçuluk, judo, jimnastik ve tekerlekli paten sporlarının antrenmanlarının da gerçekleştirildiği aktarıldı.

Yetkililer, “Bu sene soğutma sistemlerimizden dolayı kampların taleplerini ne yazık ki karşılayamadık, ama geçen sene Kazakistan Milli Takımı geldi. Rusya’dan bir artistik buz pateni takımı geldi.” 

İstanbul’dan ve Ankara’dan Çok Kulüp Geliyor

Onun dışında yurt içinden, İstanbul’dan ve Ankara’dan buz pateni için kampa gelen çok kulüp oluyor. Dediğim gibi bu sene soğutma sistemlerindeki problemden dolayı talepleri karşılayamadık. Bu sene bir İsviçre ile görüştük. İsviçre’den özel bir kulüp vardı. Temmuz’un son haftası için talepte bulundular. Bu problemden dolayı biz öngöremediğimiz için net bir cevap veremedik. Bu yüzden gelemediler. Salonumuz da bir problem olmasaydı. Onlar gelecekti. Erzurum kamp yapmak için çok ideal bir yer. Salon, şehir, oteller, şehir merkezi hepsi birbiri ile çok yakın olduğundan dolayı kamp için çok tercih ediliyoruz. Özellikle yurt içi kulüpler tarafından çok talepte bulunuluyor. İstanbul, Ankara kulüpleri geliyorlar. Oradaki takımların sayısı daha fazla olduğu için oralarda yer bulma sorunu yaşıyorlar. Erzurum o illere göre daha seyrek olduğu için yurt içi talepleri daha fazla oluyor. Bu sene geldiler, biz görüştük. Burası şu an itibariyle tam kapasite ile çalışmadığı için Yakutiye’de bulunan buz hokeyi salonlarımıza yönlendirdik. Yakutiye’de de iki tane buz hokeyi salonumuz var. O kulüplerin talepleri orada karşılandı. 2 takım geldi ancak Yakutiye’de bulunan salonlarda kamp yapıldı. 

Short Track Milli Takımı Erzurum’da

Bizim şu anda Short Track Milli Takım’ı burada sürekli çalışıyor. Yılın büyük bir zaman diliminde burada oluyorlar. Kampları sürekli burada gerçekleştiriyorlar. Yazın farklı şehirlere gidebiliyorlar. Short Track Milli Takımı’nın kampı şu anda burada çalışmalarına devam ediyor. Akşam 17:00 ile 19:00 arasında onların çalışmaları gerçekleşiyor. Onun yanı sıra Erzurum’da, short track kulüpleri çok sayıda bulunuyor. Zaten, Short Track Milli Takımı’n temelini de çoğunlukla Erzurum’daki kulüpler oluşturuyor. Onun dışında bir tane artistik buz pateni takımımız var. Genel itibari ile Erzurum’da başka özel artistik buz pateni kulübü yok. Bunun yanı sıra buz hokeyi çalışmaları oluyor. Buz hokeyi çalışmalarını da diğer salona yönlendirdik. 

Salonumuz Çok Amaçlı

Bu arada salonumuz çok amaçlıdır. Sadece buz pateni değil. Judo, jimnastik, okçuluk, tekerlekli paten spor branşlarının da çalışmaları mevcut. Yani salonumuzu elimizden geldiği kadarı ile çok amaçlı kullandırmaya çalışıyoruz. Kulüp bazında çok fazla talep var. Biz salonları farklı amaçlar için de kullandırabiliyoruz. Yakutiye’de bulunan Buz Hokeyi Salonu’nda Taekwondo Şampiyonası yapılıyor. Salonlar çok amaçlı da kullandığımız için bazen eritme durumlarında yetersiz kalınabiliyor. Genel itibari ile buz pisti şeklinde kullanırsak 4 tane salon Erzurum’a yetiyor. Salonumuz 2.000 seyirci kapasiteli ve olimpik standartlara uygun ve 8 soyunma odası bulunmaktadır. Her gün saat 11:30-12:30 arası da salonumuz halkın kullanımına açıktır. Vatandaşlar istediği her gün 11:30-12:30 saatlerinde buz pateni yapmaya gelebilirler.