Buzlanan kaldırımlar sorun yaratıyor

Buzlanan kaldırımlarda vatandaşlar sorun yaşıyor.

Tarih: 25.12.2023 11:18
Buzlanan kaldırımlar sorun yaratıyor

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ 
Özellikle yaşlı ve kadın vatandaşlar, güneş almayan taraflarda yer alan buzlu kaldırımlarda yürürken zorluk çekiyor. Vatandaşlar konu üzerine yetkililere seslerini duyurmak istiyor. 
“Çok fazla kar yok ama kaldırımlar buz dolu ve çok kayıyor” şeklinde konuşan vatandaşlar ilgili belediyenin duruma müdahale etmesini istediler.
“Cumhuriyet Caddesi’nde Havuzbaşı’ndan başlayıp Çifte Minareli Medrese’ye doğru yürüdüğünüz zaman durumu fark edebilirsiniz. Kaldırımlar buz dolu ve insanlar yürürken zorlanıyor. Esnaf kendi dükkânının önünü temizleyip insanların yürüdüğü yola atıyor. Bu iyi bir davranış değil. Belediyenin buzları baştan aşağı temizlemesi gerekiyor. Özellikle Çifte Minareli Medrese’ye giderken Ulu Cami’nin ön taraflarında ki kaldırımlar da yaşlı vatandaşlar yokuşu çıkarken kısa kısa adımlar atıyorlar. Kısa adım atmalarına rağmen düşenler oluyor. Biz burada akşama kadar düşen onlarca insan görüyoruz. Belediyemiz çalışıyor bir sözümüz yok ancak biraz daha vatandaşa yönelik hizmet etmelerini rica ediyoruz.”