CADDE ESNAFI ÖĞRENCİLERİ BEKLİYOR!

Cumhuriyet Caddesi esnafları dört gözle üniversitenin açılmasını bekliyor!

Tarih: 27.08.2023 15:35
CADDE ESNAFI ÖĞRENCİLERİ BEKLİYOR!

www.erzurumgunebakis.com /Muhammet Yılmaz 

Erzurum’un en işlek caddelerinden birisi olan Erzurum Cumhuriyet Caddesi, esnaflarıyla beraber Erzurum halkına büyük hizmetlerde bulunuyorlar. Ancak yaz geldiği zaman öğrencilerin gitmesi cadde üzerinde ki bazı esnafların işlerinde azalmaya sebep oluyor. 

Bilindiği üzere Erzurum bir öğrenci şehri olmakla beraber, Erzurum ekonomisine en çok katkı da bulunan durumlardan birisi de okulların açılmasıdır. Sadece üniversiteler değil lise, ortaokul, ilkokulların da açılması esnafların bir hayli yüzünü güldürüyor. Gün içinde siftah bile yapamayan esnaflar, öğrencilerin gelmesini dört gözle bekliyor. 

Cumhuriyet Caddesi esnaflarından bazıları öğrencilerin gelmesi konusunda düşüncelerini dile getirdiler:

Hikmet Ören, “Öğrencilerin gelmesi tabi ki de bizim işlerimizi arttıracaktır. Diğer sektörlere göre bizim sektörümüz öğrenciler için çok daha caziptir. Çünkü fast food yiyecekleri günümüzde en çok tüketen öğrencilerdir. Onları düşünerek fiyatlarımızda da öğrenci indirimlerimiz olacaktır. Bir an önce okulların açılması, bu caddede ki piyasanın canlanması gerekiyor.”

Suzan Kara, “Kış aylarında bu dükkânda bazen adım atacak yer kalmıyor ve müşterilerin çoğu da öğrencilerden oluşuyor. Neredeyse her gün doğum günü için gelip alışveriş yapanlar oluyor. Ailesine hediye almak isteyenler oluyor. Gerçekten öğrencilerin gelmesi bizim için her yaz sonunda olduğu gibi bu yıl ki yaz sonunda da bir veli nimet haline dönüşmüş durumda.”