CAĞ KEBABIMIZI DÜNYA KABUL ETTİ

2022 yılının son günlerinde dünyanın en iyi mutfakları ve yemekleri listesi açıklandı. Türkiye ülkeler bazında 7. oldu. Erzurum’un meşhur Cağ Kebabı ise 9. Sırada yerini aldı.

Tarih: 27.12.2022 13:23
CAĞ KEBABIMIZI   DÜNYA KABUL ETTİ

Cağ Kebap dünyanın en iyi 9'uncu yemeği seçildi

 

Sinan AYDIN

Cağ kebap dünya mutfakları listesine girdi. Türkiye kültürü ve doğal dokusuyla her zaman dünyanın en gözde ülkesi konumunda. Yemek kültürü ve çeşitliliği ile adından sıkça söz ettiriyor. Son olarak dünyanın en iyi mutfakları yarışmasında 7. Sırada yerini aldı.  50 ülkenin baz alındığı sıralamada İtalya ilk sıranın sahibi oldu. İkinci sırasında Yunanistan, üçüncü sırasında İspanya, dördüncü sırasında Japonya, beşinci sırasında Hindistan, altıncı sırası ise Meksika’nın oldu.

EN İYI YEMEK SIRALAMASINDA CAĞ KEBABI  9. SIRADA

Doğu’nun parlayan yıldızı Erzurum, son yıllarda Türkiye başta olmak üzere dünyada da adından sıkça söz ettiriyor. Doğal güzellikleri ve kültürel mirasıyla Doğu’nun lider şehri olan Erzurum yemekleriyle de marka şehir olma yolunda önemli adımlar atıyor. Erzurum uluslararası en iyi yemeklerin yer aldığı listede Cağ Kebabı ile 9. Sırada yer alarak Türkiye’nin sevinç kaynağı oldu.  Yöresel lezzetleri ile patentlerinin sayısını artıran Erzurum bu başarı ile geçmişten aldığı mirası geleceğe aktarması yönünde marka değer olmayı sürdürüyor. Erzurum’un bu başarısı sosyal medyada binlerce beğeni aldı.

DİĞER İLLERDEN YEMEKLERİMİZDE LİSTEYE GİRDİ

Öte yandan Listede bunun yanı sıra 14. sırada Şiş kebabı, 22. sırada Mantı, 39. sırada İskender kebap ve 45. sırada ise Alinazik kebabı yer aldı. Son olarak ise 48. sırada ise Döner kebabın bulunduğu açıklandı. Konu hakkında sosyal medyada yapılan paylaşımlarda bu listenin oldukça beğenildiği yer aldı.