Çakmak’tan muhtar adaylığı açıklaması

Erzurum Yakutiye İlçesi Şükrü Paşa Mahallesi Muhtarı Lütfü Çakmak yeniden aday olacağını açıklayarak tekrardan seçilmesi durumunda gerçekleştirmek istediği projelerden bahsetti.

Tarih: 20.11.2023 17:30
Çakmak’tan muhtar adaylığı açıklaması

www.erzurumgunebakis.com / Halil İbrahim AKTAŞ

4 dönemdir Şükrüpaşa Mahallesine muhtarlık yapan Lütfü Çakmak, 31 Mart yerel seçimlerin yaklaşması üzerine muhtarlık için yeniden başvuruda bulunacağını açıklayarak seçilmesi durumunda gerçekleştirmek istediği projeleri Günebakış Gazetesine açıkladı. 

Çakmak,” 20 yıldır burada muhtarlık yapıyorum ve şu an yaklaşan yerel seçimler için sağ olsunlar eşimiz dostumuz arayarak veya gelerek yeniden aday olup olmayacağımı soruyorlar. Bende buradan açıklamış olayım ki Allah izin fırsat verirse adaylığımı yeniden koyacağım.

4 dönem olmak üzere 20 yıldır muhtarlık yapıyorum ve daha önceki röportajlarda belirttiğim gibi yer olarak, mekân olarak biz sanki de sokakta muhtarlık yaptık. Sağ olsun Belediye Başkanımız bize ofis yaptı ve şu anda yerimiz güzel en azından gelen misafirlerimizi rahatlıkla karşılayıp buyurun diyebiliyoruz. Özellikte de bayan komşularımız geldiği zaman daha çok rahat ediyorlar ve daha çok kendilerini güvende hissediyorlar ve bu yüzden de burayı şu an itibariyle bırakmak istemiyoruz ve adaylığımızı yeniden koymak istiyoruz en azından 5 yıl daha bu mekânda muhtarlık yapmak ve hizmet etmek istiyoruz. Bizim tek görevimiz bu ikinci bir görevimiz yok. 

İyi çalıştığımıza vatandaşı mağdur etmediğimize bize işi düşen kim olursa olsun, oy vermiş vermemiş, dost olmuş olmamış seçmeden yanlarında oldum. 20 yıldır bu şekilde düşünüp kimseyi ayırt edip seçmedim bundan sonra da seçmem! karakterim gereği de seçmem.  Teveccüh de gösteriyor komşularımız muhtemelen de olur gibi görünüyor ama tabii dediğim gibi nasip meselesi Allah’ın takdiridir bir vatandaşın teveccühüdür. 

“Yeniden muhtar olarak seçilmem durumunda yapmak istediğim çok şey var”

Mahallemizin belli bölgelerinde kentsel dönüşümle alakalı çok büyük problemlerimiz var ve hemen hemen her toplantıda da bunu dile getirmeye çalışıyoruz. Mahallenin diğer işte sokağı, kaldırımı, asfaltı bir şekilde ama bir şekilde yapılıyor ama kentsel dönüşümde mağdur aileler çok olduğu için her toplantıya giderken de komşularımız mahallelimiz onu dile getirmemizi istiyor. Dolayısıyla ağırlıklı olarak en büyük sorunlarımızdan birisi kentsel dönüşüm ama ne kadar gücümüz yetiyor?  İletebildiğimiz kadar bu anlamda da işte Vali Bey’e, Millet vekillerine, Belediye Başkanlarımıza iletiyoruz ve seçimde başarılı olabilirsek bu kötülük yuvası olan yıkık evler vesaire büyük sıkıntı ve onları çözeceğimizi umuyorum çünkü Belediye başkanlığıyla özellikle Mahmut başkanımızla çok iyi uyum içerisinde çalışıyoruz. 

“Pazar yeri projesi var”

İnşallah devam edersek bir dahaki dönem çok büyük bir kapalı pazar yeri projemiz vardı o proje hala devam ediyor ve onu kazandırmaya çalışacağız onun dışında dediğim gibi rutin işler bir şekilde yürüyor. Noksanlarımız var mı? var ama elimizden geldiğince yapacağız. Yine park bahçe konusunda başkanımız çok hassas bizde vatandaşın bize ilettiğini iletiliyoruz.

“Yakutiye bölgesine hastane düşünüyoruz”

Yakutiye bölgesi olarak bütün muhtarlarımız Yakutiye bölgesi için bir hastane düşünüyoruz ve Kurtuluş Mahallesi, Kazım Karabekir Mahallesi, Ömer Nasuhi Bilmen Mahallesi, Şükrü Paşa Mahallesi, Rabia ana mahallesi muhtarları olarak hemen hemen her platformda dile getiriyoruz çünkü bu gelişmişlikle de alakalı ve buralar çok pasif kaldı. Hastaneye gitmek isteyen Hilalkent’in bir ucundan kalkıp Şehir Hastanesi’ne gidiyor. Şehir hastanesi Erzurum için çok büyük bir kazanım ama işte bölgesel olarak Yakutiye içinde bir yer düşünülebilir.