“Çalışma Hayatının Sorunlarına İlişkin Mücadelemiz Sürüyor”

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın Erzurum ziyaretinde, Erzurum Günebakış Gazetesi’ne açıklamalarda bulundu. 4688 sayılı kamu görevlileri kanunu ve 3600 ek gösterge konusunu ele aldı.

Tarih: 29.09.2023 21:45 Güncelleme: 29.09.2023 22:53
“Çalışma Hayatının Sorunlarına İlişkin Mücadelemiz Sürüyor”

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ

Toplu sözleşme sürecinin geride kaldığını dile getiren Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, toplu sözleşmede alınan kararlar gereği bazı çalışmaların sonra ki süreçte Çalışma Bakanlığıyla beraber yapılacağını söyledi. 

“4688 sayılı kamu görevlileri sendikaları kanunun yeniden ele alınması konusunda masada yeniden çalışma kararı aldık.”ifadelerini kullanan Başkan Yalçın:

“Bunun için yetkili konfederasyon olarak 4688 sayılı kamu görevlileri sendikaları kanununu enine boyuna tartışmak için bir zemini kolluyoruz ve buna ilişkin hazırlıklarımızı da yapıyoruz. İstiyoruz ki kamu görevlilerine ilişkin yasa da örgütlenme özgürlüğünün kapsamı genişletilsin, emekliler başta olmak üzere toplu sözleşmeden etkilenen ama toplu sözleşmeyi etkileyemeyen örgütlü olması gereken kitlenin de sendikalılaşma hakkı bu anlamda teslim edilsin. Yasa da buna ilişkin bir mücadelemiz olacak.” Dedi. 

4688’de Değişiklik Yapma Zamanı Artık Gelmiştir!

“TARTIŞMAMIZ DEVAM EDECEK”

“Tutanak sisteminden toplu sözleşmenin süresine kadar tahkim sürecinden tutunda, toplu sözleşme de masa düzenine varana kadar tartışmamız devam edecek. Çünkü memur toplu sözleşmesine ilişkin 4688’de değişiklik yapma zamanı artık gelmiştir. Yedi toplu sözleşme süreci yürüttük bu yasayla. Yed toplu sözleşmenin ikisinde mutabakat sağlanamadı, dördünde mutabakat sağladık ve bu son toplu sözleşmede de kısmi mutabakat sağladık. 12 imzanın 11’inde imza mümkün oldu. Ama rakamsal boyutuyla oransal zamda imza olmadı, bunu hakem süreciyle netleştirebildik.”

Bizim Amacımız Türkiye’deki En Büyük Konfederasyon Olarak Şudur: ‘Niyete Hayır Akıbete Hayır’

Kamu görevlilerinin 3600 ek gösterge konusunda ki beklentisinin masa da konuşulduğunu ve bu konuda çalışma yapmayı Çalışma Bakanlığı ile bir madde olarak kararlaştırıldığını dile getiren Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, “bizim amacımız şu” şeklinde başladığı cümlesini,

“Memur-Sen olarak kamu görevlilerini temsil eden Türkiye’de ki en büyük konfederasyon olarak, çalışma hayatının sorunları çözülsün ve insanlar iş huzuru ile beraber iç huzurunu da temin etsinler. Bu kapsamda yardımcı hizmetlerin genel idare hizmetler sınıfına ilişkin aktarılması konusunda ki talebimize aynı şekilde masada geniş yer ayırdık, bu konuda ısrarımızı sürdürdük. Ancak masada bu konuya ilişkin olumlu bir adım attıramadık. Fakat mücadelemizden vazgeçmiş değiliz, devam ettireceğiz. Bu toplu sözleşmede 11 hizmet kolunda önemli kazanımlara imza attığımız gibi bundan sonra da yeni kazanımlara imza atmak için mücadelemiz devam ediyor. Bu açıdan ‘Niyete Hayır Akıbete Hayır’ diyoruz. Örgütlü mücadelemiz sürecek.” Şeklinde devam ettirdi.