CAMİ BAHÇESİ ÇÖPLÜK YUVASI OLDU

Erzurum Yakutiye ilçesine bağlı Gürcükapı cami bahçesi çöplükten geçilmiyor.

Tarih: 25.04.2024 15:39 Güncelleme: 25.04.2024 16:18
CAMİ BAHÇESİ ÇÖPLÜK YUVASI OLDU

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru 

Camisi bahçesinde yerlere atılmış kâğıt, sigara izmaritleri, poşetler, su ve kola şişeleri, pet bardaklar ve çöplerin ağzına kadar dolu olması görenleri şaşkına çevirdi. Cami bahçesi görüntülerle adeta çöplük yuvasını andırıyor. 

Gürcükapı caminin çevresinin çöplüğe dönmesinden şikâyetçi olan vatandaşlar,  caminin dış çevresinin biran evvel temizlenmesi gerektiğini söylediler.

Vatandaşlar, “Caminin Cadde üzerinde olması nedeniyle yoldan geçenler caminin bahçesine çöp atıyorlar.  Camilerimiz namaz kılınan yerlerimiz ibadete olan ihtiyacın ve dini duygularımızın doğuştan itibaren bizlerde var olduğunun bir göstergesi olup, yüce rabbimize karşı kulluk görevlerimizi yerine getirmek için Müslümanların bir araya geldikleri yer olarak geçmişten bugüne kadar her kesim ve diğer toplumlarca da saygı gösterilen önemli mekânlar olarak bugüne kadar gelinmiştir.  Bazı camilerin bahçesi yolgeçen hanı gibi rezaletin son perdesi maalesef. Camilerimiz yeryüzünde Allah Teâlâ’nın evleridir. Müslümanların hayatında cami merkezî bir konuma sahiptir. Camiler ilim, irfan yuvalarıdır. Camiler bulundukları şehri aydınlatan, günde beş vakit tevhide, kulluğa, namaza davet eden medeniyet merkezleridir. Bir Müslümanın hayatında çocukluğundan itibaren camiye dair hatıralar, duygu ve düşünceler önemli yer tutar. Cami yaşamın ayrılmaz bir parçasıdır. Sadece vakit, cuma ve bayram namazlarının kılındığı mekânlar değil, ibadet, huzur ve sükûn bulmak üzere Müslümanların sığınabilecekleri gölgeliklerdir. İbadet yerlerimiz ayrıcalıklı bir öneme sahip ise camilerimiz temiz tutulmalı, korunmalı, hijyen ve sağlık konularına dikkat edilmelidir. Camilerimiz temizliğine önem vermek dini hassasiyetlerimizin en önemli göstergesidir.    Camiye Dışarıdan misafir geliyor camiyi gezmeye, biz utanıyoruz vallahi, utanıyoruz misafir ağırlamaya, insanları gezdirmeye, gelmiyorlar gelemiyorlar zaten. İçki içiyorlar, polisi çağırıyoruz yardım istiyoruz. Ama bir destek göremiyoruz. Cami bahçesinde bu saatte pislik ve yerlerdeki çöpleri görebilirsiniz. Bir an önce gerekli temizlik çalışmaları başlatılmasını istiyoruz.”