Cami tuvaletlerinde bir sorun var…

Erzurum’un özellikle bazı bölgelerinde ki cami tuvaletlerinde küçük sıkıntılar var. Erzurumlu vatandaşlar konu üzerine görüşlerini belirttiler.

Tarih: 02.12.2023 13:50
Cami tuvaletlerinde bir sorun var…

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ

Erzurum’da ki bazı camilerin temizliğine dikkat çeken vatandaşlar, özellikle Lalapaşa Camisi’nin tuvaletleri ve Gürcükapı Camisi’nin temizlikten daha çok kapılarına ve duvarlarına yazılan yazılardan şikâyetçi. 

“Öğrencilerden şüpheleniyoruz”

Tuvaletlerin temizlikten yana hiçbir sıkıntısı olmadığını söyleyen vatandaşlar kapılarda kalemle yazılan numaralar, isimler vb. şeylerden rahatsız olduklarını dile getirdi. Cami görevlilerinin bu konuyla ilgilenmesi gerektiğini ifade eden vatandaşlar, “Öğrencilerden şüpheleniyoruz, abdesthanelere böyle saygısızlık yapmamaları gerekiyor” şeklinde konuştular. 

“Özellikle kapıların üstüne numara yazıyorlar. Biz daha çok öğrencilerin bu şeyleri yaptığından şüpheleniyoruz. Birbirlerine şaka amaçlı yaptıklarını tahmin ediyoruz. Onlar daha küçük ancak anne ve babaları dine saygı göstermeleri gerektiğini söylemesi lazım. Ancak onların üstüne suç atmakta istemiyoruz, sadece cami görevlilerinden bu gibi olaylar için daha dikkatli davranmalarını ve kapıları temizlemelerini istiyoruz. Abdesthanelere yapılan bu saygısızlıkları görmezden gelmesinler.”