ÇANAK ANTEN OLMADAN NASIL TV İZLENİR?

Apartmanlarda oturan kişiler merkezi uydu sistemi kullanarak evine tek hat gelmesinden dolayı tek mekânda televizyon izleyebilir.

Tarih: 24.12.2023 01:37
ÇANAK ANTEN OLMADAN NASIL TV İZLENİR?

www.erzurumgunebakis.com / İhsan KUMRU 

Uydu yayınları ülkemizde pek çok dünya ülkesinde yaygın olarak kullanıldığını ifade eden çanak anten satıcısı Sabri Gül, Karasal sistem yayınlarında genellikle verim alamama durumu söz konusu olduğunu söyledi.

Gül,”  Apartmanda ikamet etmekte, merkezi uydu sistemi kullanmakta fakat evine tek hat gelmesinden dolayı tek mekânda televizyon izlemekte; kendine ait çanak kurulmasına apartman yönetimince izin verilmemekte, bu sebepten ikinci bir yayın izlemek isteyip de sorun yaşayan kişiler Apartmanda oturan, henüz merkezi sistemi kurulumu yapılmadığı için kendine ait çanak anten kurdurmak isteyen ancak evine ait balkonun yön görmemesi sebebiyle sorun yaşayan kişiler müstakil evde ikamet eden ancak görüntü kirliliği oluşturulduğunu düşündüğünden çanak anten kullanmak istemeyen ancak uydu yayınları gibi geniş, kaliteli, ücretsiz ve binlerce kanala sahip yayın almak isteyen kişiler maddeleri bu şekilde çoğaltmak mümkün. Uydu yayınları hem ülkemizde hem de pek çok dünya ülkesinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Uydu yayınlarının ücretsiz, kaliteli, kurulumu taşınması kolay ve binlerce alternatif kanala sahip platform olması vazgeçilmez özelliklerin başında gelmektedir. Ancak ne var ki, yukarıda özetlediğimiz kişiler yaşadıkları mazeretler sebebiyle uydu yayınlarından vazgeçmek zorunda kalabiliyorlar.  Karasal sistem yayınlarında genellikle verim alamama durumu söz konusudur. Bunun için ya karasal anten sistemi kurulmalıdır, ya da masaüstü elektrikli anten kullanılmalıdır.  Kablolu sistemlerde yayın yapan kanal sayısı her geçen gün biraz daha artmaktadır. Ancak kablolu yayınlar da altyapı kurulum maliyetinin yüksek olması sebebiyle maalesef kısıtlı bölgelerde hizmet vermektedir.   Kablolu yayın kullanabilmek için öncelikle bulunduğunuz lokasyonda altyapı olup olmadığı hakkında bilgi edinmelisiniz. Altyapı var ise kablolu yayın sistemi, iyi bir uydu sistemi alternatifi olabilmektedir. Ayrıca unutulmamalıdır ki kablolu yayın sistemleri aylık bir ücret karşılığında kullanılabilmektedir.”