CANLI HAYVAN PAZARI BAKIMSIZ

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Doğu Anadolu Canlı Hayvan Pazarı bakımsız olurken, yeteri kadar hijyen kuralları uygulanmıyor.

Tarih: 07.06.2023 19:23 Güncelleme: 07.06.2023 19:23
CANLI HAYVAN PAZARI BAKIMSIZ

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan KUMRU

Erzurum Büyükşehir Belediyesinin Canlı Hayvan pazarının yeterli hijyen ve bakım yapmadığını öne süren esnaf, dışarıdan getirilen hayvanlarının kayıtlarının yapılmadığını söylediler.

Esnaf,” Erzurum Büyükşehir Belediyesi Doğu Anadolu Canlı Hayvan Pazarında yeteri kadar hijyen kuralları uygulanmıyor. Hayvan pazarının halini görüyorsunuz. Bakımsız ve pislik içinde olurken,  bölgemize baktığımız zaman hepsi bakımlıdır. Ama bizim hayvan pazarı ise hiçbir hizmet yoktur. Burada hizmet sıfırdır. Çok mağdur durumdayız. Pazar pislik içinde, müşteriler fazla gelmiyor. Pazarın, düzensiz olmasından dolayı hayvanlarımız zarar görüyor. Hayvanlarımızı dar ve pis yerler doldurmak zorunda kalıyoruz. Ekonomisi hayvancılığa dayanan Erzurum’a böyle bir hayvan pazarı yakışmıyor. Dışardan gelen hayvanların birçoğunda şap hastalığı olduğu söyleniyor. Bizde bu yüzden tedirginiz bir yıl boyunca hayvanlarımıza gözümüz gibi baktık şimdi dışardan gelen hayvanların denetimi yapılmadan buradaki hayvan pazarına getiriliyor bizim hayvanlarımızda şap hastalığı çıkacak korkusu yaşıyoruz.  Yeklilerimizin bu konuya el atamasını bu sorunların çözüme kavuşturulmasını istiyoruz. Sayın belediye başkanımız biraz yardımcı olsun. ”dedi