CANSUYU ORMANCILAR

Doğadaki canlıların karınlarını doyuran Ormancılar, kuşlar için de daha önceden yapılan kuş yuvalarını  uygun bölgelere ve ağaç dallarına asıyorlar. Yuvaların içine de yiyecek konuluyor.

Tarih: 02.02.2022 17:51
CANSUYU ORMANCILAR

Sinan AYDIN

Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından Türkiyenin dört bir yanında olduğu gibi Erzurum ve bölgede de zorlu kış şartları altında yaşam süren yaban hayatı unutulmuyor. Erzurum Orman İşletme Müdürlüğü, kış şartları ve olumsuz hava koşulları sebebiyle besin bulmakta güçlük çeken yaban hayvanlarını yalnız bırakmıyor. Ormanların ve dağının farklı noktalarına yemler bırakılıyor. Bu sayede aç kalan hayvanların yerleşim yerlerine gelmeleri engelleniyor ve zorlu kış şartlarında besin bulmaları sağlanıyor.

HEM YİYECEK HEM YUVA

Ormancılar, zorlu kış şartlarının yaşandığı bu  dönemlerde yaban hayatının olumsuz etkilerini en aza indirmeyi amaçlıyor. Hz. Ömer'in "Dağlara buğdaylar serpin Müslüman ülkede kuşlar aç kaldı demesinler" sözünden yola çıkan Ormancılar, Doğadaki canları zorlu kış şartları altında unutmuyor. Yiyecek bırakarak karınlarını doyuran Ormancılar, kuşlar için daha önceden yapılan kuş yuvalarını  uygun bölgelere ve ağaç dallarına asıyor, içine de yiyecek konuluyor. Çok anlamlı ve duyarlı bir davranışa imza atan Ormancılar, vatandaşlara seslenerek, ''Siz de sokaktaki canları unutmayın.'' diyorlar.