ÇAY FİYATLARINA ZAM

Erzurum Otelciler ve Kahveciler Odası Başkanlığı çay fiyatlarına zam yaptı.

Tarih: 31.10.2023 17:49
ÇAY FİYATLARINA ZAM

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru 

Çay fiyatlarında artış yaptıklarını ifade eden Erzurum Otelciler ve Kahveciler Odası Başkanı Seyfettin Saka, çay fiyatlarını 4 İle 5TL arasında zam yaptıklarını söyledi.

Saka,” Otelciler ve Kahveciler Odası Başkanlığı çay fiyatlarına zam yaptık. Çay fiyatlarını 4 ile 5 TL arasında zam yapma kararı aldık. Kahveci esnaf üyelerimiz bizden çay fiyatlarına zam yapmamızı istedikleri için bizde bu taleplerini olumlu karşılayarak çay fiyatlarına zam yaptık.  Zaten kahvehanelerde uzun bir süredir çay fiyatlarında artış yapılmadı. Bu süreçte çaya, şekere, doğal gaza, elektriğe, kiraya, işçi giderlerine, SSK ve Bağkur ödemelerine kullandığımız tüm ürünlere zamlar geldi. Gelen zamlar neticesinde üyelerimizden de gelen talep doğrultusunda kahvelerde çay 5 TL, çay Ocaklarında 4 TL satışa sunulacak. Çünkü A’dan Z’ye tüm maliyetlerimiz arttı. Yeni fiyat güncellemesini bu ay içerisinde yapacağız.”

Kahve esnafı zor durumda 

“Bizim de kârlarımız düştü. Son yapılan elektrik ve doğal gaz zamları da tuz biber oldu. Bu kontrolsüz, çok acayip zamlar bizi çok etkiledi. Bu ekonomik durumdan dolayı çoğu esnafın müşterisi azaldı. Hükümetimizin, devletimizin bu zamların önüne geçmek için tedbirler alması lazım. Bunu yapmazsak çoğu işyerimiz kapanabilir. En kolay şey zam yapmak, ancak zam yaptığımızda müşteri azalıyor. Biz de hizmetimizi devam ettirmek için zam yapmayı kararı aldık. zam yapmaktan zevk almıyoruz. Vatandaşlarımıza ucuz çay ve kahve içirelim, sürümden kazanalım istiyoruz ama maalesef olmuyor. Yani kahve esnafı borcu borçla ödüyoruz. Biz, çok zor durumdayız. “