ÇAY SATICILARI UYARI YAPTI

Erzurum’daki çay satıcılarından uyarı yapıldı.  Sahte ithal çayda artış yaşanıyor

Tarih: 11.04.2024 15:25 Güncelleme: 11.04.2024 15:27
ÇAY SATICILARI UYARI YAPTI

www.erzurumgunebakis.com/ İhsan Kumru

Son zamanlarda sahte ithal çaylarda ciddi bir artışın olduğunu belirten çay satıcıları, vatandaşları uyararak güvenilir yerlerden çay satın alınması gerektiğini söyledi.

 vatandaşlara sahte ithal çaylarına karşı uyarı ve tavsiyelerde bulunan çay satıcıları, özellikle çay tüketiminin yoğun olduğu bölgede kimi ithal çaylarda yaşanan sahtecilikte ciddi bir artışın olduğunu  saman, talaş gibi maddelerin çay diye satıldığını söylediler.

Çay Satıcıları,” Çayın içinde hile var mı yok mu diye çayı gözle görüp test etmemiz lazım. Şu an sahte çayların içine ağırlaşması için şeker koyuyorlar. Saman ve talaşı siyaha boyayıp çayın içine karıştırıyorlar. Biz de ise 9 çeşit çay bulunmaktadır. Çayların kalitesi ise tadına göre değişiyor. Sahte çay alanlar zaten bir daha o çayı almıyor. Taştan yapılan sahte çay zehir gibi hem rengi hem de tadı da belli ve çamurlaşma oluyor. Kaliteli çay bir sonraki güne kalsa bile içilebiliyor ama kalitesiz çaylar 4 saat sonra çamur görüntüsü veriyor. Bu nedenden dolayı vatandaşlara bilindik yerlerden çay almalarını tavsiye ediyorum. Sahte çayı demlediğiniz zaman çayın üstünde hafif katran gibi bir boya beliriyor. Bir de kuru çayı soğuk suya koyduğunuzda eğer renk veriyorsa o sahte çaydır. Renk vermiyorsa orijinal çaydır. Şu an piyasada ise 100'e yakın ithal çay markası vardır ama bilinen birkaç marka var. Halkımızın sahte çay alarak mağdur olmamaları için bilindik ve güvenilir yerlerden çay almalarını tavsiye ediyoruz.”