Çaykara esnafı dertli

Önceki gün Zirve 3200 Ajans´ın esnaf üzerinde yaptığı araştırma sonuçlarını destekleyen açıklamalar Çaykara İş Merkezi Esnafından geldi. İşlerin durgunluğundan yakınan Çaykara esnafı, referandumun ?Evet´le sonuçlanmasıyla birlikte canlılık beklentilerini

Tarih: 01.01.0001 00:00
Çaykara esnafı dertli

Günebakış/Nesrin ÇETİNKAYA

Çaykara İş Merkezi Esnafı yaklaşık 6-7 aydır piyasaların durgunluğuna işaret ederek işlerin kesat olduğu yönünde demeç verdiler. Referandumun ?evet´le sonuçlanmasının ardından piyasalarda canlılık beklentisinin olduğunu ifade eden Çaykara Esnafı, bu sonucun ilerleyen günlerde olumlu yönde yansıyacağını dile getirdi.

Çaykara İş Merkezi esnafı sadece işlerindeki durgunluktan da yakınmadı. İş Merkezinin güvenlik başta olmak üzere, ciddi sorunları olduğuna dikkat çeken Çaykara esnafı, Büyükşehir Belediyesi´nden güvenlik görevlisi talep etti.

GENEL BİR DURGUNLUK HAKİM

Çaykara iş merkezinde giyim sektörü üzerine mağazası olan Esnaf Yasin Demir, piyasalarda ki durgunluğun satışları son derece güçlü etkilediğine vurgu yaparak, ?Çaykara iş merkezinde mağazası olan bir esnaf olarak şunu söylemek mümkün, pasajımızda genel bir durgunluk söz konusu. Yaklaşık 7 ay gibi bir süredir, işlerimiz tam anlamıyla çok iyi diyemeyiz. Buna ülke içinde yaşanan sorunlarda sebebiyet veriyor, özellikle 15 Temmuz sonrası. Malum 15 Temmuz Darbesi Türkiye´yi tam anlamı ile sarsan bir olaydı. Bizlerde dâhil olmak üzere bu olay tüm esnafı fazlasıyla etkiledi ve piyasalarda genel bir düşüş oldu. Çaykara esnafı olarak satışlarımızda ister istemez bir düşüş içerisine girdi. Şöyle söylemek gerekirse, biz burada genellikle ucuz ürünler satıyoruz. İnsanların ceplerini yakmayacak fiyatlarda ürünler getiriyoruz ama şuanda bunları elimizden çıkarmakta baya bir güçlük çekiyoruz. Çaykara İş Merkezi bilindiği gibi çok eski bir bina ve Büyükşehir Belediyesi´nin projeleri kapsamında dış cephemiz diğer iş merkezleri gibi, yenilendi. Binamızın yeni bir görüntüye sahip olması en azından insanları buraya çekmek için güzel bir çalışma oldu. Bunların yanı sırada geçtiğimiz günlerde ülkemizde bir referandum yapıldı ve evet ile sonuçlandı. Sonuç itibari ile bununda işlerimize, satışlarımıza güzel katkılar yapacağını düşünüyorum. İlerleyen zamanlarda da işlerimizin tam anlamıyla rayına oturacağını temenni ediyoruz? dedi.

BAKIN ESNAFIN TAELEPLERİ NELER?

Pasajda giyim sektörü üzerine mağazası olan bir diğer Esnaf Kürşat Kocayurt Çaykara İş Merkezine canlılığın gelmesi için yapılması gerekenleri ve bu doğrultuda beklentilerini şöyle sıraladı; ?Piyasalarda genel anlamıyla bir kriz var ve bariz kendini hissettiriyor. Dolar ve Euro adeta uçtu, bu sebeple de insanlar ister istemez paralarını elde tutmaya, muhafaza etmeye çalışıyorlar. Piyasaların canlanması için öncelikle zaten dolar ve altınında bir düşüş gerçekleşmesi gerekiyor.  Bu gibi olumsuzluklardan ötürü insanlar bir beklenti içerisinde. Fakat referandumdan sonra daha refah bir ortamın geleceğine inanıyorum. İşlerimiz Allah´ın izni ile daha da iyi olacak. Belediyemiz esnaf ile fazla ilgili değil. Esnafın sorunlarını, sıkıntılarını çözmek, piyasaları rahatlatmak adına hiçbir girişimi yok. Bunun için Belediyeden isteğimiz halkımızı şehir merkezlerine çekecek etkinlikler, faaliyetler düzenlemesidir. Şehrimizin iklim şartları dolayısıyla neredeyse 5-6 aydır insanımız merkeze inmiyor. İş merkezimiz bu sebepten durağan. Şuan bir kitap fuarı hazırlığı yapılıyor örneğin havuz başında. Bu gibi faaliyetlerin, insanları şehir merkezine çekecek aktivitelerin bol olmasından yanayız. Bunların yanı sıra pasajımızda olan eksikliklerin giderilmesini istiyoruz, özellikle bir güvenlik görevlisine ihtiyacımız var belediyemizden bunu talep ediyoruz. Alışveriş yapan vatandaşlarımızın ve esnafımızın huzuru için bu şarttır.  Eksiklikler giderildiği zaman bu da bizim satışlarımıza mutlak etki edecektir?