ÇAYKARA CADDESİNDE TRAFİK KEŞMEKEŞLİĞİ YAŞANIYOR

Erzurum’un Yakutiye İlçesine bağlı Çaykara Caddesi’nde iş yeri sahiplerinin araçları ve vatandaşların araçlarını caddeye park etmelerinden dolayı trafiğin aksamasına neden oluyor.

Tarih: 26.07.2023 16:56
ÇAYKARA CADDESİNDE TRAFİK KEŞMEKEŞLİĞİ YAŞANIYOR

www.erzurumgunebakıs.com /Berivan Polat 

Çaykara Caddesine uğrayan vatandaşların araçlarını park etmelerinden dolayı trafiğin aksamasına neden olduğunu ifade eden Çaykara Caddesi’nde bulanan esnaflar, araç sürücüleri için daha çok park alanlarının olması gerektiğini söylediler. 

  Esnaflar, “Araç sürücüleri bu caddeye geldiği zaman yolun kenarında boş bulduğu yere araçlarını hemen park ediyorlar. Bizim burada kendi iş yerlerimizin olması nedeniyle araçlarımızı park etmek zorunda kalıyoruz. Araç sürücüleri arabalarını park etmesi durumunda burada ikinci bir sıra oluyor ve bu durumda trafiğin aksamasına neden oluyor zaten cadde ana yolu biraz dardır. Biz esnaf olaraktan iş yapamıyoruz. Örneğin bir müşterim gelip beş dakikalık bir alışveriş yaptığında mecburen aracını park etmek zorunda kalıyor. Bu nedenle de zabıtalar hemen gelip ceza kesiyor. Araç sürücüleri o kadar çok araçlarını bırakıyorlar ki biz esnafların da müşterileri geldiği zaman araçlarını mecburen otoparka bırakıyorlar. Müşterimin burada dakikalık olarak işi olsa bile aracını otoparka bırakıyor. Burada park alanları da az. Daha çok park alanlarının genişletilmesi gerekiyor. Esnaflar burada kendi araçlarını da bıraktıkları zaman ikinci bir sırada oluşuyor. Bu caddenin daha öncesinden önlemlerin alınması gerekiyordu. Bu caddede trafiğin aksamasından dolayı esnaflarda kendiişlerini yapamıyorlar. Hem biz araç sürücüleri hem de esnaflar da sıkıntı çekiyoruz. Esnaflar da kendi araçlarını iş yerlerinin önüne bırakıyor bu caddeye gelen müşterilerde araçlarını bırakıyorlar. Bu durumda ana yolun trafiğin aksamasına neden oluyor. Bizler de daha çok park alanlarının olmasını istiyoruz.”