Çekirdek ailelerin vazgeçilmez tatlısı “Tulumba tatlısı”

Tatlıcılarda en çok bulunan ve neredeyse en ucuz tatlı olarak bilinen tulumba tatlısına rağbet bitmiyor.

Tarih: 02.01.2024 09:47 Güncelleme: 02.01.2024 12:52
Çekirdek ailelerin vazgeçilmez tatlısı “Tulumba tatlısı”

www.erzurumgunebakis.com / Muhammet YILMAZ 

Erzurum’un ünlü tatlıları arasında bulunan kadayıf dolmasından sonra en çok tüketilen tatlılardan birisi tulumba tatlısı. 

Son zamanlar da her sektöre gelen zamlar tulumba tatlısına da yansımış olsa da insanlar tulumba tatlısını almaktan vazgeçmiyor. Esnafın dükkânına gelen günlük tulumbaların hepsi genelde bittiğini söyleyen vatandaşlar gelen zamlara rağmen tulumba tatlısını sevdiklerini ve yine zam gelse yine alacaklarını söylediler. 

Ensar Doğal, “Diğer şerbetli tatlılardan ziyade tulumba tatlısı almak benim için daha iyidir. Hem fiyat anlamında hem de lezzet anlamında birçok tatlıdan daha güzel. Zaten baklava, kadayıf gibi tatlıları neredeyse artık ayda bir kere alıp yiyorum. Fiyatlarını görüyorsunuz, alınmıyor. Bu yüzden tulumba tatlısı ve halka tatlısı gibi tatlılar alıyorum. Hem fiyatları uygun hem de damak tadıma uyuyor.  Tabi şöyle bir durumda var; buna da zam geliyor. Diğerlerinden daha az maliyetli olduğu için buna daha az zam geliyor. Ancak yine de alacağım, alıp yemeye devam edeceğim. Bakalım nereye kadar sabrımız yetecek.”