Cemre’yi bekleyen Erzurumlulara kar şoku!

Her yıl 3 kez önce hava, sonra suya ve en son toprağa düşen cemrelerin ilk 2'sinin düşmesiyle birlikte havaların ısınmasını bekleyen Erzurumlulara kar şoku!

Tarih: 19.03.2024 09:41
Cemre’yi bekleyen Erzurumlulara kar şoku!

www.erzurumgunebakis.com/ Sedanur Bingöl 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre Doğu Anadolu bölgesinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyorken, 19 Mart Salı günü ile 23 Mart Cumartesi gününe kadar hava sıcaklıklarında 5 dereceye kadar artış yaşanacağı görülen Erzurum’da 5 günlük tahmin sonuçlarına göre aralıklı olarak karla karışık yağmur ve kar yağışı olması bekleniyor.

Gözler 3’üncü Cemre’de 

Halk arasında yaygın olarak baharın geleceğinin ve sıcaklıkların artacağının müjdecisi olan Cemre’nin birer hafta arayla havaya, suya ve toprağa düştüğüne inanılıyorken, gözler toprağa düşecek olan 3’üncü cemreye çevrildi. 

Cemre ifadesinin çok eski zamanlardan beri incelenen bütün kaynaklarda geçtiği görülmekte iken, düşme tarihleri hakkındaki bilgiler değişiyor. Ancak Baharın müjdecisi olarak bilindiği için birinci cemrenin 19-20 Şubat tarihinde havaya, ikinci cemrenin 26-27 Şubat tarihlerinde suya, üçüncü cemrenin ise 5-6 Mart tarihlerinde toprağa düşeceği kabul ediliyor.