CENNET ÇEŞMESİ ÇÖPLÜĞE DÖNDÜ

Erzurum Yakutiye ilçesine Bağlı Bakırcı esnafı Cennet Çeşmesi’nden yararlanmaya gelen vatandaşların çevreyi kirletmesine tepki gösterdi.

Tarih: 07.02.2024 10:53
CENNET ÇEŞMESİ ÇÖPLÜĞE DÖNDÜ

www.erzurumgunebakis.com/ Muhammet Yılmaz

 Cennet  Çeşmesi’nden farklı kesimlerinden birçok vatandaş faydalanırken Çeşme suyunu kullanan vatandaşların, duyarsızca davranarak çöplerini olduğu gibi yerde bıraktığını ifade eden Bakırcı esnafı,  bu duruma tepki gösterirken, sorumsuz vatandaşlar tarafından çeşmenin çöplüğe çevrildiğini söylediler. 

Esnaf,” Buraya gelen bazı vatandaşlar sadece su doldurmaya gelmiyorlar.  Çevreyi pis etmeye geliyorlar, çevreyi kirletmeye geliyorlar. Çeşmenin etrafı çöp ve pislikten geçilmiyor. Naylon torbalar, çerez kabukları, poşetler, içki ve meşrubat şişeleri etrafa saçılmış durumda. Çevre bilinci konusunda toplumu daha fazla bilinçlendirmemiz gerekiyor. Bu tür olayların önüne geçmenin tek yolu, insanların çevreye ve kültürel mirasa saygı duymasını sağlamaktır.   Vatandaşlarımızın daha dikkatli ve temiz olmasını istiyoruz.  Esnaf olarak buradan içme suyu alıyoruz. Çöpünü çeşmenin yanına bırakan insanlara insan denmez. Ancak gelen vatandaşlar bu bölgeyi adeta çöplük gibi kullanıyor. Bazen görüyoruz ki araba yıkamaya çalışanlar bile oluyor.  Gelen vatandaşlar çevreyi kirletiyor. Her taraf plastik su kabı ve kapağı ile dolu. Su içmeye gelenler düşünsünler ve çevreye saygılı olsunlar. Tarihi çeşmeler bilinçsiz vatandaş tarafından çöplük olarak, kullanılıyor. Belediyelerin çeşmeler için rutin bakımlar gerçekleştirmesi ve çeşmelerin temizliğini yapması, kontrolsüz kullanımları önlemesi gerekiyor. Bilgilendirme ve uyarı tabelaları asılmalı. Çeşmeyi çöplüğe çevirmeye geliyorlar, yazıklar olsun.”