Cep telefonu piyasasında ?Bylock´ tedirginliği

2´inci el cep telefonu almak isteyen müşterilerin Bylock tedirginliğini paylaşan esnaf Hakan Levent, ?bu telefonda ?Bylock´ çıkar mı, çıkarsa ne yapmalıyım?? gibi çokça soruların kendilerine yöneltildiğini kaydederek, çok sayıda vatandaşın bu sebeple 2´in

Tarih: 01.01.0001 00:00
Cep telefonu piyasasında  ?Bylock´ tedirginliği

Günebakış/Muhammed cOŞKUN

FETÖ üyelerinin şifreli haberleşme için kullandıkları ?ByLock´ uygulaması, ikinci el telefon alım satımı yapan esnafı olumsuz etkiledi. Satışlarda bu sebepten dolayı bir azalma olduğunu belirten esnaf Hakan Levent,  gelen müşterilerin ?Bu telefonda ByLock çıkar mı?´ şeklinde sorular yönelttiğini ifade etti.

Özellikle kendilerini tanımayan kişilerin bu yönde sorular yönelttiğini aktaran esnaf Levent, ?bizi tanımayan müşterilerimiz soruyorlar ?bu telefonda ?ByLock´ programı çıkar mı?? diye. Bizim cihazlarımız genelde faturalı olduğu için bir sıkıntı olmayacağını söylüyoruz. Tabi ki bilemiyoruz ByLock kullanıldı mı, kullanılmadı mı? anlayabileceğimiz bir yöntem olmadığı için. Vatandaşlarda tedirginlik var, ister istemez, haklı olarak soruyorlar. Piyasa da çok olmasa da yavaşlık oluşturdu. İkinci el telefon almaya gelen müşterilerimizle cihazda ve fiyatta anlaşıyoruz. Ancak aklına Bylock gelince vaz geçebiliyor. Bu da bizim satışlarımızı ister istemez etkiliyor. Bizim satışlarımızı yüzde 20 oranında etkiledi diyebilirim.? diye konuştu.

İÇİNİZ RAHAT OLSUN

ByLock uygulamasının kişinin SIM kartına bağlı olduğundan telefonda direk gözükmediğini aktaran esnaf Murat Yıldırım ise, ikinci el telefon cihazlarını sıfırladıklarını, bakımını yaptıktan sonra satışa sunduklarını belirtti. Yıldırım, ?Çok olmasa da bu sorun işleri etkiliyor tabi. Müşterinin bakış açısından bir tedirginlik ve haklı olarak. Fakat bilmeleri gerekiyor ki bu uygulama cihazla değil simle alakalı bir durum. Ayrıca telefonlar alındıktan sonra sıfırlanıp öyle satışa sunuyoruz.? ifadelerini kullandı.